ZROCK Fest 2024: Mist .. Drž ne daj .. Nepalac

Vreme:

subota / 27. jul 2024.

22:00

Slika za ZROCK Fest 2024: Mist .. Drž ne daj .. Nepalac

Poslednja izmena: 3. jul 2024.

ZROK FEST - Rokenrol koncerti svake subote u 22 sata

Svake subote u toku jula i prve subote u avgustu u Amfiteatru Kulturnog centra organizovaće se koncerti zrenjaninskih i gostujućih rokenrol bendova. Svirke pod nazivom ZROK FEST okupljaju sastave koji publici predstavljaju pregled muzičkih aktuelnosti i bendovske hitove. Zrok fest obogaćuje muzičku ponudu ljubiteljima ovog zvuka kao i potencijalnim posetiocima usmeravajući pažnju na rokenrol stvaraoce i ovaj muzički pravac...

Mist

Mi smo rock grupa Mist koja je osnovana je 1997. godine. Prvi nastup smo imali iste godine u tadašnjem Klubu Zanatlija u Zrenjaninu nakon toga smo 1999. godine pozvani na “Zaječarsku gitarijadu”. Prvi studijski materijal smo 2000. godine objavili pod nazivom “Mirror Reflection” a naredne godine smo ga objavili za beogradsku diskografku kuću ITMM Records. Godine 2013. smo snimili sedam novih pesama. Tokom vremena smo menjali postave a svaki novi član je dodavao neki svoj muzički začin u naš muzički napitak. U trenutnom sastavu nastupamo od 2022. godine.

Drž Ne Daj

Sviramo isključivo autorske pesme, rock and roll, blues, fuzija; i u repertoaru imamo oko trideset pesama. Postojimo i sviramo pet godina.

Članovi grupe su:
Željko Stević – bas gitara
Nebojša Malajev – vokal
Boro Rakić – gitara
Atila Visi – klavijature
Ervin Egete – bubnjevi

Nepalac

“Nepalac” je bend koji postoji oko 3 godine, koncertno i diskografski je aktivan u poslednje dve godine. Muzički izraz benda Nepalac se kreće u prostoru koji je primarno omedjen alternativnim rokom, grandžom i art-pop sezibilitetom, mada bend , stvarajući sopstvene kompozicije, ne zazire ni od upliva u hard rok, punk ili pak potpuno eksperimentalne vode.

Iza sebe Nepalac za sada ima 6 video singl izdanja u sopstvenoj produkciji. Singlovi “Kao u stripu da živim” , “Radim za Prvi maj” i “S’njim” su se vrteli na lokalnim i nacionalnim radio stanicama, a izdvojili bi učešće u emisiji “Hit Dana” radija 202 BG.

Ovih dana Nepalac završava mastering i produkciju prvog EP (mini album) izdanja, kojim će obuhvatiti već izdate video-singlove i uz par još neobjavljenih pesama najaviti konačni, prvi album benda, koji nosi radni naziv “Ograđena priroda” i za koji se bend nada da će ugledati svetlost dana na jesen. Materijal je snimljen i produciran kompletno u sopstvenoj režiji i čeka odgovarajuće uslove za realizaciju.

Ulaz je besplatan.

Kompletan raspored nastupa svih 15 bendova:

Subota, 6. jul – „Teatar apsurda“ (Temerin), „Drink or die“ i „Muzika poludelih“(NS)
Subota, 13. jul - Forgotten Scream, Bendover (BG) i „Neke face“;
Subota, 20. jul – „Uroš i Nejaki“, TBK i „Posno prase“(Obrenovac);
Subota, 27. jul – „Mist“, „Drž ne daj“ i „Nepalac“;
Subota, 3. avgust – „Produžni Živa i Nemac Ekspreso“, Restore i „Madresi“.

https://kczr.org/zrok-fest-2024/
Organizator: Kulturni centar Zrenjanina
Prijatelj Zrok festa: PerSu marketi

Foto: Mist

Flajer za ZROCK Fest 2024: Mist .. Drž ne daj .. Nepalac

Flajer za ZROCK Fest 2024: Mist .. Drž ne daj .. Nepalac

Slična dešavanja