Naked

Vreme:

petak / 8. mar 2024.

21:00

Slika za Naked

Poslednja izmena: 12. apr 2024.

Koncert: Naked Petak, 8. mart 2024. u 21:00 // Dom omladine Beograda, Amerikana

Grupa  Naked  iz Beograda spada u one izuzetne muzičke pojave u našoj sredini, koje svojom umetničkom doslednošću i autentičnošću istrajavaju, uz jednako poštovanje i naklonost, kako publike tako i kritike.

Nezaustavljivo krče put na domaćoj i svetskoj muzičkoj sceni već 18 godina, svrstavajući se među najuspešnije stvaraoce iz Srbije. U svojoj dugoj i plodnoj karijeri, poseban naglasak su stavili na međunarodnu scenu, ističući se kao jedan od najatraktivnijih regionalnih predstavnika world music žanra. Koncert u Domu omladine Beograda 8. marta, zato će biti neka vrsta rekapitulacije bogatog opusa, sada već punoletnog benda. Biće to uzbudljivo celovečernje putovanje kroz njihovu istoriju, uz mnogo specijalnih gostiju.

Sastav  Naked  čine naši poznati muzičari, svi odreda virtuozi na svojim instrumentima: Branislav Radojković (bas-gitara), Goran Milošević (bubnjevi, udaraljke), Đorđe Mijušković (violina), Rastko Uzunović (klarinet, tenor-saksofon) i Đorđe Kujundžić (bariton saksofon). Originalan zvuk ovog kvinteta čine elementi balkanskih muzičkih tradicija, sa primesom mediteranskih, afričkih i istočnoevropskih uticaja, u sinergiji sa osobenostima džez, fank, rok, fri muzike i mnogo improvizacije. Naked -zvuk u sebi nosi brojne emotivne naslage – bunt, melanholiju, radost – i zbog toga se poetika ove grupe zaista može nazvati „srećnom tugom”, kako se zove i njihov najsvežiji album, objavljen 2022. godine.

Zašto se zovu Naked ? Zato što vole iskrenost, otvorenost, istinu, čistotu, ogoljenost, demistifikaciju… Osnovani su u Beogradu, 2006. godine. Odmah su privukli pažnju lokalne publike i izdvojili se na muzičkoj sceni Srbije zahvaljujući uzbudljivom ukrštanju world muzike i rokerske energije, prijemčivim autorskim kompozicijama, te sjajnim svirkama, po kojima su postali poznati. Ubedljivi na sceni, sa kul imidžom i visokim nivoom koncertnih nastupa, brzo su privukli pažnju i van granica naše zemlje, kao česti gosti internacionalnih festivala i konferencija, gde su sa uspehom predstavljali našu zemlju.

Ne propustite priliku da uživate u vrhunskoj muzici, ali i zabavi koju nudi ova savršena koncertna atrakcija dostojna najvećih svetskih pozornica! Doživite muziku drugim ušima!

Ulaznice po ceni od 1200 RSD su u pretprodaji putem eFinity prodajne mreže i onlajn. Redovna cena ulaznice iznosiće 1500 RSD.

https://www.nakedbandbelgrade. com/
https://www.youtube.com/@ NakedBandBelgrade
https://domomladine.org/

Naked - foto: Vladimir Jević

Flajer za Naked

Flajer za Naked

Slična dešavanja