Musicology Sessions: Dhafer Youssef (TUN)

Vreme:

11–12. april 2024.

21:00

Mesto:

BitefArtCafe

Beograd

BitefArtCafe
Slika za Musicology Sessions: Dhafer Youssef (TUN)

Poslednja izmena: 12. jun 2024.

MARO I DHAFER YOUSSEF ovog aprila na Musicology Sessions sceni. Musicology Sessions ove sezone spaja istok i zapad, dovodeći u Beograd dva velika imena iz sveta muzike. MARO, svetski priznat talenat iz Portugala, poznata po nezaboravnom nastupu na Eurosongu 2022. godine sa pesmom “Saudade, saudade” prvi put će se predstaviti beogradskoj publici 25. aprila. Dhafer Youssef, jedan od najistaknutijih predstavnika World Music scene, održaće dva koncerta, 11. i 12. aprila u BitefArtCafe klubu, predstavljajući svoj najnoviji album “Street of Minarets”.

Dhafer Youssef sa impresivnom karijerom dugom dve i po decenije, se sa bendom vraća u srpsku prestonicu kako bi predstavio svoj najnoviji studijski album, "Street of Minarets", objavljen u januaru 2023. godine.

Dhafer Youssef je virtuoz na udu i ističe se kao jedan od najinventivnijih muzičara današnjice, a tokom svoje karijere duge dve i po decenije izdao je deset studijskih albuma, pokazujući svoju muzičku veštinu i sposobnost stvaranja jedinstvene fuzije žanrova. Njegov impresivan opus je nagrađen BBC World Music nagradom 2006. godine i Edison Award-om 2017. godine, a hvaljen je od strane medija poput The Guardian, The Times, The Evening Standard, Downbeat Magazine i Jazzwise. Osim toga, učestvovao je na koncertu All-Star Global Concert.  

"Street of Minarets" donosi novi nivo eksperimentisanja, a na albumu su svirali impresivni muzičari poput Herbie Hancocka, Markus Millera, Rakesh Chaurasie, Adriano Dos Santosa, Dave Hollanda, Vinie Colaiute i Ambrosea Akinmusirea. Youssef se oslanjao na njihovu muzikalnost, uspevajući da zadrži njegov muzički identitet - most izmedju istoka i zapada; tradicionalne, indijske, arapske, klasične i džez muzike.  

“Ovaj album je pre svega o putovanjima” napominje Dhafer. Putuje se na četiri strane sveta u potrazi za novim zvucima, koristeći drugačije vokalne tehnike i efekte uz koje je odrastao.

Ko bi mogao da zamisli da ud, orijentalna lauta može da poprimi zvuke fanka? Hrabrost je svakako obeležje velikih ljudi.  

U okviru koncertnog serijala Musicology Sessions, Dhafer Youssef će predstaviti svoj jedinstveni spoj istočnih i zapadnih uticaja, obećavajući nezaboravan muzički doživljaj. Ovaj koncert označava dolazak jednog od najuticajnijih muzičara sa World Music scene, koji hrabro premošćuje granice i ostavlja publiku bez daha.  

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a, kao i na sajtu tickets.rs.  

Slična dešavanja