ZROCK Fest 2024: Uroš i Nejaki .. TBK .. Posno prase

Vreme:

subota / 20. jul 2024.

22:00

Slika za ZROCK Fest 2024: Uroš i Nejaki .. TBK .. Posno prase

Poslednja izmena: 3. jul 2024.

ZROK FEST - Rokenrol koncerti svake subote u 22 sata

Svake subote u toku jula i prve subote u avgustu u Amfiteatru Kulturnog centra organizovaće se koncerti zrenjaninskih i gostujućih rokenrol bendova. Svirke pod nazivom ZROK FEST okupljaju sastave koji publici predstavljaju pregled muzičkih aktuelnosti i bendovske hitove. Zrok fest obogaćuje muzičku ponudu ljubiteljima ovog zvuka kao i potencijalnim posetiocima usmeravajući pažnju na rokenrol stvaraoce i ovaj muzički pravac...

Uroš I Nejaki

Grupa “Uroš i Nejaki” je nastala 2021. godine u Zrenjaninu i svira pop-rok muziku. Nastupala je na raznim festivalima,gitarijadama i klubovima u Novom Sadu, Beogradu, Zrenjaninu, Kikindi, Subotici, Arandjelovcu i manjim mestima širom Vojvodine. Uroš i Nejaki su izbacili svoj debitantski album pocetkom jeseni 2023.godine. Grupa ima 5 članova Uroš Derikrava (vokal),Uroš Silaški (trombon i klavijature), Ivan Živković (bas gitara), Momčilo Momirov (bubnjevi) i Mihajlo Cvejić (gitara).

TBK

“TBK” je autorski rokenrol sastav iz Beograda koji trenutno živi i stvara u Vojvodini, tačnije u jednom malom gradu na obali Begeja gde pronalaze nemir i blagostanje da konačno završe album koji je već najavljen nekolicinom video ostvarenja. Okupljeni oko iste ideje, a toliko različiti u svemu; Srđan, Aleksandar, Nikita i Mare spajaju nespojivo i razdvajaju spojeno.

Posno Prase

Posno prase su formirali članovi raznih punk i rock Obrenovačkih sastava da bi čisto iz zabave obrađivali pop-rock pesmice domaćih autora u punk-rock fazonu. Svirke su u početku bile dosta retke i članovi benda su bili orijentisani više ka svojim matičnim bendovima. Ipak u nekom trenutku, tokom 2007. godine, Bogdan, gitarista benda, uz veliki hit Ramonesa, pesmu “Blitzkrieg Bop”, dobija inspiraciju da napiše pesmu “Moj ćale je postao panker” koja kasnije, zahvaljujući pojedinim fanovima, postaje veliki You Tube hit. Nakon te pesme, ređaju se polako i druge, a smatrajući da one nisu ipak u fazonu njegovog matičnog benda, pada mu na pamet da kao Posno Prase bend uz obrade, počne svirati i autorske stvari.

Prvi demo sa 4 pesme pod nazivom S.N.O.B. (Svi naduvani od bronze) snimamo 2008. godine, a kako je inspiracija nadolazila sve više bataljujemo obrade i krećemo sa snimanjem još nekoliko demo snimaka. 2009. izlazi novi EP pod nazivom “2 Pacle Overdose”, a 2010. još jedan “Džoliki Kok” . Pevač benda odlučuje da napusti bend i do tada veliki fan, Zlatko Rakonjac, uz veliki pritisak članova benda, odlučuje da se priključi. Već 2011. godine izlazi singl “Džoni je skejter”, a 2012. EP sa novih 6 pesama “Demo država”. 2014. godine konačno pravimo veliki korak napred i zahvaljujući Mascomu izbacujemo album pod nazivom “Mrtvi Uživo”. Album je sniman uživo u studiju “Wild Cat” u Kragujevcu.

Najnoviji EP pod nazivom “Povratak Na Lepak” U Izdanju “Multimedia Records” je izašao 2024. godine, snimljen je tokom 2023. godine u “Rat” studiju, a mixan u studiju “Mašina 23” iste godine.Posle nekoliko godina pauze, nadolazi inspiracija za nove stvari i bend najavljuje povratak kao što i sam naziv izdanja govori 🙂 Potreba ka novom početku, stvaranju i izražavanju, stvara jači entuzijazam nego ikada ranije. Najnovije izdanje “Povratak Na lepak” od 7 potpuno novih pesama predstavlja samo početak u daljem stvaranju. Nekoliko godina stariji i zreliji ostajemo verni našem zvuku. Sami smo napravili sve pesme, snimili u našem studiju i uradili cover izdanja 🙂 Sam mix i mastering izdanja je radio Sale iz studija “Mašina 23”.

Ulaz je besplatan.

Kompletan raspored nastupa svih 15 bendova:

Subota, 6. jul – „Teatar apsurda“ (Temerin), „Drink or die“ i „Muzika poludelih“(NS)
Subota, 13. jul - Forgotten Scream, Bendover (BG) i „Neke face“;
Subota, 20. jul – „Uroš i Nejaki“, TBK i „Posno prase“(Obrenovac);
Subota, 27. jul – „Mist“, „Drž ne daj“ i „Nepalac“;
Subota, 3. avgust – „Produžni Živa i Nemac Ekspreso“, Restore i „Madresi“.

https://kczr.org/zrok-fest-2024/
Organizator: Kulturni centar Zrenjanina
Prijatelj Zrok festa: PerSu marketi

Foto: Posno Prase

Flajer za ZROCK Fest 2024: Uroš i Nejaki .. TBK .. Posno prase

Flajer za ZROCK Fest 2024: Uroš i Nejaki .. TBK .. Posno prase

Slična dešavanja