ZROCK Fest 2024: Teatar apsurda .. Drink or die .. Muzika poludelih

Vreme:

subota / 6. jul 2024.

22:00

Slika za ZROCK Fest 2024: Teatar apsurda .. Drink or die .. Muzika poludelih

Poslednja izmena: 3. jul 2024.

ZROK FEST - Rokenrol koncerti svake subote u 22 sata

Svake subote u toku jula i prve subote u avgustu u Amfiteatru Kulturnog centra organizovaće se koncerti zrenjaninskih i gostujućih rokenrol bendova. Svirke pod nazivom ZROK FEST okupljaju sastave koji publici predstavljaju pregled muzičkih aktuelnosti i bendovske hitove. Zrok fest obogaćuje muzičku ponudu ljubiteljima ovog zvuka kao i potencijalnim posetiocima usmeravajući pažnju na rokenrol stvaraoce i ovaj muzički pravac...

Teatar Apsurda

Teatar Apsurda je alternativni rock sastav iz Temerina nastao početkom 2022. godine sa velikim restartom u januaru 2023. Teatar Apsurda je dugo tražio svoj izraz i još uvek eksperimentiše sa različitim žanrovskim uticajima kao što su post punk, new wave, hard rock i blues. Pesme, koje se nadopunjuju sa raznim temama govoreći o čoveku i njegovim strastima, usponima i padovima, neke na srpskom a neke na engleskom jeziku, veže velika energija i iskrenost. Ritam sekciju čine Dalibor Grujičić na bas gitari i vokalu i Nenad Stupar na bubnjevima, ritam gitaru svira Predrag Šmigeljski a vokalni solista je Vaso Radić.

Drink Or Die

Bend je nastao u pobuni protiv sistema, korupcije, lošeg društva u zemlji i naravno ljubavi prema pank muzici, leta 2002. godine. Dok su prva okljupljanja bila 2000. godine. Tadašnji sastav su činili: Malba (vokal), Živa (gitara), Kecman (bas) i Jani (bubanj). Sviramo punk-oi-hardcore muziku, te je s početka rad benda bio uglavnom orijentisan na obrade poznatih pesama, sa ponekom autorskom; dok su se probe održavale u skladu sa mogućnostima benda da bi se vremenom pridružio još jedan vokal, Miroslav Sporin. Kroz bend je prošlo dosta gitarista dok se nije oformila konačna ekipa, koju sada čine: Vladimir Malbaški i Miroslav Sporin (vokali); Dejan Janečka (bubanj), Marko Kecman (bas), Lazar Sporin (gitara), Petar Petković (solo gitara). Može se reći da bend iza sebe ima 20 godina rada i to kako samostalnih svirki, velikih koncerata tako i učešća na raznim festivalima. Snimljena su dva studijska albuma (Govore mi i Pohlepa) jedan EP kao i nekoliko singlova, dok je u fazi pripreme I treći album.

Muzika Poludelih

Hard core punk oi od 1997. godine. 7 izdanja, svirki, koncerata puno i osmi album je gotov, ali ćemo ga preskočiti jer hoćemo prvo da snimimo deveti.

Ulaz je besplatan.

Kompletan raspored nastupa svih 15 bendova:

Subota, 6. jul – „Teatar apsurda“ (Temerin), „Drink or die“ i „Muzika poludelih“(NS)
Subota, 13. jul - Forgotten Scream, Bendover (BG) i „Neke face“;
Subota, 20. jul – „Uroš i Nejaki“, TBK i „Posno prase“(Obrenovac);
Subota, 27. jul – „Mist“, „Drž ne daj“ i „Nepalac“;
Subota, 3. avgust – „Produžni Živa i Nemac Ekspreso“, Restore i „Madresi“.

https://kczr.org/zrok-fest-2024/
Organizator: Kulturni centar Zrenjanina
Prijatelj Zrok festa: PerSu marketi

Foto: Muzika Poludelih

Flajer za ZROCK Fest 2024: Teatar apsurda .. Drink or die .. Muzika poludelih

Flajer za ZROCK Fest 2024: Teatar apsurda .. Drink or die .. Muzika poludelih

Slična dešavanja