ZROCK Fest 2024: Forgotten Scream .. Bendover .. Neke face

Vreme:

subota / 13. jul 2024.

22:00

Slika za ZROCK Fest 2024: Forgotten Scream .. Bendover .. Neke face

Poslednja izmena: 3. jul 2024.

ZROK FEST - Rokenrol koncerti svake subote u 22 sata

Svake subote u toku jula i prve subote u avgustu u Amfiteatru Kulturnog centra organizovaće se koncerti zrenjaninskih i gostujućih rokenrol bendova. Svirke pod nazivom ZROK FEST okupljaju sastave koji publici predstavljaju pregled muzičkih aktuelnosti i bendovske hitove. Zrok fest obogaćuje muzičku ponudu ljubiteljima ovog zvuka kao i potencijalnim posetiocima usmeravajući pažnju na rokenrol stvaraoce i ovaj muzički pravac...

Forgotten Scream

Forgotten Scream je zrenjaninski metalcore bend osnovan 2010. godine od strane gitarista Julijana Vojina I Antala Kovača nakon što su napisali prvu zajedničku pesmu “Forgotten Scream”. Bend je krstio gitarista Julijan nakon jednog sna, a simbolizuje potisnute loše emocije. Na neki način Forgotten Scream služi članovima, kao I slušaocima, kao neki vidi čišćenja besa, loših emocija.

Nebojša Grujić (vokal) zajedno sa Tonijem I Julijanom su tokom narednih nekoliko godina radili probe kao trio, zatim kao trio izbacuje prvo izdanje “Changes” 2017 godine u martu. Spot za pesmu “Beneath the Demon” je realizovan uz pomoć fotografa Miroslava Marinkovića koji je tada preporučio današnjeg bubnjara Nikolu Nenina. Nikola je potom preporučio Jovana Đukića za bas gitaru i negde u periodu “Dana Piva” je trenutni sastav FS-a oficijalno oformljen.

Nakon konačno oformljenog sastava, FS odlučuje da izbaci reizdanje prvog albuma “Changes”, uz malo bolji mix to je album iza kojeg ponosno stoje svih pet članova, iako su korišteni isti snimci.

“Verujemo da je ovaj album ono što predstavlja nas petoricu kao muzičare I nakon godinu dana zajedničkog sviranja, odlučili smo da ljudima ponudimo bolje izdanje nego pre dve godine.”

2021. Godine Forgotten Scream izbacuje svoje drugo izdanje “Hourglass” koje trenutno promoviše kroz nastupe na EXIT festival, Festivalu Srpskog Podzemlja, Lazarus Festu i mnoge druge.

Najistaknutiji singlovi sa albuma jesu Beyond the Horizon, Inspiration, Shattered i Solace.

BendOver

BendOver je autorski bend iz Beograda koji neguje čist i čvrst zvuk rock’n’rolla. Osnovan je u proleće 2005. godine i tada radi kao kaver bend. U zimu 2018. godine, snima tri autorske demo pesme: “Boriću se”, “Otrovna je kao greh” i

“Bendover please” sa kojima konkuriše na nekoliko festivala.

U finalu takmičenja 53. Zaječarske Gitarijade 2019. biva proglašen za najbolji bend po odluci žirija. Na 54. Zaječarskoj Gitarijadi 2021. godine, BendOver biva proglašen za najbolji bend na takmičenjima Gitarijade u ovom veku, a Buca

dobija nagradu “Momčilo Moša Radenković” za najbolji vokal.

Početkom 2022. bend potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom Multimedia Music i u Junu iste godine izdaje svoj prvi album “Zidovi prošlosti”. Na albumu se nalazi 11 pesama uključujući i “Boriću se”, “Otrovna je kao greh” ali i prethodno neobjavljene pesme “Zidovi prošlosti”, “To sam što sam” i druge.

Neke Face

NEKE FACE su nastale 2006. godine u Zrenjaninu. Sviramo punk/ska/reggae muziku. Trenutno u bendu ima 8 članova:

Andrea Poša – klavijature, bek vokal
Duško Bolesnikov – usna harmonika, daire, bek vokal
Dušan Kalejski – ritam gitara, vokal
Vanja Rakić – solo gitara
Srđan Kozarev – bubanj
Aleksandar Ač – bas gitara
Saša Pertić – perkusije
Damir Žiš – trombon

Ulaz je besplatan.

Kompletan raspored nastupa svih 15 bendova:

Subota, 6. jul – „Teatar apsurda“ (Temerin), „Drink or die“ i „Muzika poludelih“(NS)
Subota, 13. jul - Forgotten Scream, Bendover (BG) i „Neke face“;
Subota, 20. jul – „Uroš i Nejaki“, TBK i „Posno prase“(Obrenovac);
Subota, 27. jul – „Mist“, „Drž ne daj“ i „Nepalac“;
Subota, 3. avgust – „Produžni Živa i Nemac Ekspreso“, Restore i „Madresi“.

https://kczr.org/zrok-fest-2024/
Organizator: Kulturni centar Zrenjanina
Prijatelj Zrok festa: PerSu marketi

Flajer za ZROCK Fest 2024: Forgotten Scream .. Bendover .. Neke face

Flajer za ZROCK Fest 2024: Forgotten Scream .. Bendover .. Neke face

Slična dešavanja