Zapamtite njihova imena: Izložba radova studenata umetničkih fakulteta

Vreme:

11. jul – 31. avg 2024.

Otvaranje u 19:00

Mesto:

Galerija RTS

Beograd

Galerija RTS
Slika za Zapamtite njihova imena: Izložba radova studenata umetničkih fakulteta

Poslednja izmena: 4. jul 2024.

Svečanost povodom otvaranja izložbe radova studenata umetničkih fakulteta u Srbiji u Galeriji RTS održaće se u četvrtak, 11. jula 2024. u 19 časova u Takovskoj 10.

Izložbu dela koja nosi naziv „Zapamtite njihova imena“ otvoriće ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović, dok će uvodnu reč na otvaranju dati predsednik Saveta za likovno stvaralaštvo i član Upravnog odbora RTS-a prof. dr Milivoje Pavlović. U muzičkom delu programa nastupiće prof. dr Uroš Dojčinović, gitarista, muzikolog, kompozitor i pedagog.

„Radio-televizija Srbije, javna ustanova koja u kulturi deluje bar na tri načina – informiše, vrednuje i sama stvara kulturu – ima obavezu da snažnije, kroz programe, galeriju, kolonije, izdavačku delatnost i na druge načine, obodri i podupre mlade i darovite ljude. Oni veruju u svoju kreativnu nosivost, a mi treba da verujemo u njih.

Naš Savet za likovno stvaralaštvo, koji ima zadatak da pojača inače nespornu veliku kulturnu misiju javnog medijskog servisa RTS, lako se složio s predlogom da dva meseca povlašćeni galerijski prostor ustupi stvaralaštvu mladih likovnih umetnika koji završavaju svoje obrazovanje na visokoškolskim ustanovama u Republici Srbiji. Upravni odbor i menadžment Radio-televizije Srbije su tu ideju prihvatili i evo nas u prilici da stavimo pod pojačano svetlo i široj javnosti pokažemo raznovrsnost izražajnih sredstava, različitost poetika, mladolikost i svežinu ideja srpske likovne budućnosti„ - kaže u tekstu kataloga izložbe prof. dr Milivoje Pavlović.

Izbor radova studenata u Galeriji RTS poveren je upravama fakulteta i visokih umetničkih škola. U Takovskoj 10 svakog dana sve do 31. avgusta 2024. posetioci će moći da pogledaju postavku od 60 dela u različitim tehnikama koja potpisuju čak 66 studenata iz Beograda, Novog sada, Niša, Kragujevca, Kosovske Mitrovice i Novog Pazara.

Slična dešavanja


Galerija RTS dešavanja

Nema više ništa :(