Trio izuzetnih: Vasil Hadžimanov .. Marko Đorđević .. Dušan Jevtović

Vreme:

nedelja / 14. jul 2024.

21:00

Mesto:

BitefArtCafe

Beograd

BitefArtCafe
Slika za Trio izuzetnih: Vasil Hadžimanov .. Marko Đorđević .. Dušan Jevtović

Poslednja izmena: 26. jun 2024.

BitefArtCafe sa ponosom najavljuje povratak na scenu jednog od najuzbudljivijih muzičkih sastava današnjice. Vasil Hadžimanov, Marko Đorđević i Dušan Jevtović će vas povesti na nezaboravno putovanje kroz svet improvizacije i inovacije. Trojica vrhunskih muzičara dele ljubav prema improvizaciji i kako vole da kažu “nekalkulantski” pristup muzičkoj kreaciji, spremni da žrtvuju reputaciju za spontani i neponovljivi muzički doživljaj.

Ovaj izvanredni trio, koji čine trojica vrhunskih muzičara, deli jedinstvenu filozofiju muzičkog stvaralaštva. Njihova ljubav prema improvizaciji i “nekalkulantski” pristup muzici stvorili su atmosferu gde svaki koncert postaje jedinstven i neponovljiv doživljaj. Spremni da žrtvuju reputaciju za spontanost i iskrenost u muzičkom izrazu, ovi umetnici pružaju publici retku priliku da dožive istinsku magiju stvaranja.

Marko Đorđević, bubnjar svetske klase, već više od dvadeset godina gradi uspešnu karijeru u Njujorku. Njegova virtuoznost i inovativnost prepoznate su širom sveta, a Modern Drummer Magazin ga naziva jednim od najboljih. Poznat po svojoj duhovitosti, za sebe često voli da kaže da je “najbolji golman među bubnjarima i najbolji bubnjar među golmanima”.

Vasil Hadžimanov, lider čuvenog VH Band-a, svojim povratkom iz Bostona, gde je diplomirao na prestižnom Berklee College of Music, značajno je obogatio domaću muzičku scenu. Njegov doprinos razvoju savremene instrumentalne muzike je neprocenjiv, a svaka njegova izvedba nosi pečat vrhunskog muzičkog stvaralaštva.

Dušan Jevtović, gitarista svetskog kalibra, poznat po saradnji sa legendarnim muzičarima kao što su Tony Levin i Gary Husband, već godinama stvara muziku koja prelazi granice žanrova i očekivanja. Sa nekoliko solo albuma iza sebe, Jevtović je postao sinonim za inovaciju i kreativnost u gitarskoj muzici.

Članovi grupe stekli su iskustvo i kredibilitet na domaćoj ali i na globalnoj sceni svirajući sa vrhunskim svetskim muzičarima poput Lionela Loueke-a, Matta Garrisona, Davida Binney-a, Aarona Goldberga, Antonija Sancheza, Waynea Krantza, Teodossija Spasova, Tivona Pennicotta, Clarence Spady-a i Jonaha Smith-a.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Ticket Vision, kao i na sajtu www.tickets.rs.

Slična dešavanja


BitefArtCafe dešavanja

Nema više ništa :(