Steel Panther (USA)

Vreme:

sreda / 15. maj 2024.

21:00

Mesto:

Dorćol Platz

Beograd

Dorćol Platz
Slika za Steel Panther (USA)

Poslednja izmena: 26. maj 2024.

Kalifornijski glam-metal bend Steel Panther održače koncert 15. jula u beogradskom Dorćol Platz u, u organizaciji promoterske kuće Long Play.  

Sastav koji mnogi opisuju i kao „comedy rock“ stiže kod nas u sklopu turneje na kojoj promoviše aktuelni, šesti album „On the Prowl“ (2023).

Steel Panther donose autentičan šou za pamćenje, uz veliku dozu humora, obilje seksa u pesmama i imidž koji se poigrava kič estetikom, ali ih, istovremeno, karakteriše vrhunska sviračka virtuoznost. Bend je oformljen 2000. Devet godina kasnije objavili su debi album "Feel the Steel", a 2011. "Balls Out" i na ta dva izdanja sarađivali sa brojnim poznatim muzičarima: Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Justin Hawkins (The Darkness), Scott Ian (Anthrax), Chad Kroeger (Nickelback), Nuno Bettencourt (Extreme)... Dalje su se nizali albumi "All You Can Eat" (2014), "Lower the Bar" (2017) i "Heavy Metal Rules" (2019), sve do aktuelnog, prošlogodišnjeg.  

O njima su hvalospeve pisali planetalno popularni magazini Billboard, Classic Rock, Consequence, Metal Hammer... Aktuelnu postavu benda čine pevač Michael Starr, gitarista Satchell, Spyder (bas gitara) i Stix Zadinia (bubnjevi).

Živi nastupi su najjači adut ovog jedinstvenog benda, a frontmen Starr slikovito kaže: "Osećam da muzika ima lekovitu moć. Mi smo bend, tu je publika, zajedno kreiramo naš univerzum. To ne može da se 'ušminka', da se kupi. To je zaista čudesna veza".  

Steel Panther nam se javio pred BG koncert: "Dolazimo da rokamo! Biće bolesno dobro!"

Steel Panther, kalifornijski glam-metal bend, stiže 15. jula u Beograd, u Dorćol Platz, u sklopu turneje na kojoj promoviše aktuelni, šesti album "On the Prowl" (2023). Michael Starr i Stix Zadinia javili su se iz svog studija u Los Anđelesu i poslali poruku fanovima u Srbiji.

"15. jula dolazimo kod vas! Sviramo u Beogradu! To nam je prvi put? Da. Prvi put. Biće bolesno dobro, sviramo u Dorćol Platzu", rekli su Panther-i, pa se Stix našalio na svoj račun zbog "loše izgovorenog Dorćol Platz-a".

"Gledajte, ja sam iz Kalifornije, ja ne znam kako da izgovorim reči koje nisu iz Kalifornije, ali volim da 'rokam' na drugim mestima, tako da dolazimo da 'rokamo' u Beogradu", objašnjava Stix, a Michael dodaje: "Biće dobro. Svi su nas pitali da dođemo i sviramo tamo, tako da konačno dolazimo i molimo vas da nabavite karte. Pridružite se žurci i podržite Panthere".

Podsetimo, bend je oformljen 2000. Devet godina kasnije objavili su debi album "Feel the Steel", a 2011. "Balls Out" i na ta dva izdanja sarađivali sa brojnim poznatim muzičarima: Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Justin Hawkins (The Darkness), Scott Ian (Anthrax), Chad Kroeger (Nickelback), Nuno Bettencourt (Extreme)…

Dalje su se nizali albumi "All You Can Eat" (2014), "Lower the Bar" (2017) i "Heavy Metal Rules" (2019), sve do aktuelnog, prošlogodišnjeg.

Aktuelnu postavu benda čine pevač Michael Starr, gitarista Satchell, Spyder (bas gitara) i Stix Zadinia (bubnjevi).

Ulaznice za koncert benda Steel Panther mogu se nabaviti putem servisa Tickets.rs.

Photo by Dave Jackson

Flajer za Steel Panther (USA)

Flajer za Steel Panther (USA)

Slična dešavanja