Skulpture by Strahinja Zoćević i Ana Kocić

Vreme:

13. feb – 8. mar 2024.

Otvaranje u 12:00

Mesto:

Dimenzija

Beograd

Dimenzija
Slika za Skulpture by Strahinja Zoćević i Ana Kocić

Poslednja izmena: 12. apr 2024.

Izložbom skulptura Strahinje Zoćevića i Ane Kocić, koja će biti otvorena u utorak 13. februara, u 19 časova, Umetnička grupa Dimenzija otpočinje ovogodišnji izlagački program istoimene galerije, koji će biti realizovan u matičnom prostoru u Čumićevom sokačetu Beogradskog dizajn distrikta, kao i u drugim gradskim galerijama u zemlji i inostranstvu.

Koristeći se klasičnim skulptorskim materijalima, Zoćević sprovodi svojevrsnu umetničku revitalizaciju upotrebnih predmeta iz svakodnevice, koje koristi kao polazište za novi rad. Rekreirajući prepoznatljive objekte - artefakte hiperprodukcije potrošačkog društva - u kamenu, gipsu, drvetu, terakoti i raznim veštačkim materijalima, autor im dodaje novu konotaciju i jedinstvenu estetsku vrednost, trajno ih transformišući u umetnička dela.

S druge strane, Ana Kocić izmešta gotove predmete iz postojećeg okruženja, poput redi mejda, vešto menjajući kontekst u kome se pomenuti nalaze. Njenom vajarskom intervencijom te poigravanjem sa datošću materijala, teksturama i koloritom, umetnica generiše jedan sasvim nov sadržaj, osobene narativne vrednosti , često referišući na važna univerzalna pitanja današnjice.

Autor izlobe je istoričarka umetnosti Jelena Balević, a projekat je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije. Izložba će trajati do 8. marta 2024.

https://fb.me/e/1yCtVisvm

Flajer za Skulpture by Strahinja Zoćević i Ana Kocić

Flajer za Skulpture by Strahinja Zoćević i Ana Kocić

Slična dešavanja


Dimenzija dešavanja

Nema više ništa :(