SevdahBABY & Ivana Vladović

Vreme:

subota / 27. apr 2024.

22:00

Mesto:

Dom kulture Novi Sad

Novi Sad

Dom kulture Novi Sad
Slika za SevdahBABY & Ivana Vladović

Poslednja izmena: 26. apr 2024.

Danas, kao i pre dvadeset godina, SevdahBABY je jedan čovek. On se zove Milan Stanković i on najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture. Ne boji se optužbi za jeres ni od jedne vrste publike: ni od strane ljubitelja mainstream ili balkanske folk muzike sa jedne i predstavnika urbane, andergraund kulture na drugoj strani. On snažno veruje da je muzika univerzalna, da je balkanski sevdah isto što i američki blues, ili brazilska tristessa.

Počev od 2009-e godine on oko sebe okuplja talentovane muzičare sa kojima sarađuje u studiju, ali i na bini kroz SevdahBABY LIVE postavu. U pitanju je bend koji u punom svetlu predstavlja ideju kombinovanja najboljeg od oba sveta: moć elektronske programirane muzike kao muzičke matrice sa jedne strane, i lepotu živog izvođenja iskusnih instrumentalista i pevača sa druge strane. Od 2020. godine lajv postavi se priključuje i Ivana Vladović, moćni pop vokal, poznata publici po brojnim koncertnim nastupima, saradnjama sa beogradskim kaver bendovima, kao i po svom autorskom radu.

Na bubnjevima je Filip Tančić, bas svira Nikola Marković, gitara, sempler i vokal Milan Stanković SevdahBABY i Ivana Vladović.

Slična dešavanja


Dom kulture Novi Sad dešavanja

Nema više ništa :(