Rok trajanja – neograničen by Kristina Milivojević

Vreme:

14. feb – 1. mar 2024.

Otvaranje u 12:00

Slika za Rok trajanja – neograničen by Kristina Milivojević

Poslednja izmena: 12. apr 2024.

Kristina Milivojević rođena je 1985. godine u Beogradu. Diplomirala na VŠLPUSS u Beogradu 2009. godine. Master studije završila Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih strukovnih studija, Odsek za umetnost i dizajn, Audiovizuene kompozicije 2023. godine u Beogradu.

Bavi se umetnošću i eksperimentom izraza kroz različite medije: crtež, slika, grafika, fotografija i video. Izlagala je na više kolektivnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član je ULUPUDS-a od 2017. godine. Živi i radi u Beogradu.

Izložbe: 2022. Galerija „Marko Krstov Gregović“, Petrovac, Budva; Sve najbolje od... Srećna galerija SKC-a, Beograd 2021. Pogled u neočekivano, Paviljon „Cvijeta Zuzorić“, Beograd; 2021. 53. Majska izložba, Beograd; 2021. Homeostasis Lab, Sao Paolo, Brazil; 2021. Bijenale akta „Marko Krstov Gregović“, Petrovac, Montenegro (Pohvala za sliku); 2021. II Encuentro National de Performance Y Género; Centro de Arte Bernardo CABQA, Qaertéro, Mexico 2021. International Biennial of Painting, National Museum Moldova Chisinau; 2019. Galerija Narodnog univerziteta, Vranje; Memorijalna galerija „Dušan Starčević“, Smederevska Palanka, Srbija; Galerija „Singidunum“, Beograd, Srbija; 2016. DKC Majdan, Beograd; 2016. CZK Stara Pazova, Stara Pazova; 2016. Kuća Kralja Petra 1, Beograd;

Projekat „Rok trajanja – neograničen“ sadrži dva video rada, intervencije na fotografijama grupisane u formate 90 x 60 cm i dva pečata.

Video radovi „Predator“ i „Služimo se zubima i usnama“ u formi diptiha jesu snoliki prikaz doživljaja stvarnosti, psihe, emocija i ostalih uticaja društva.

Audio materijal je isti na oba video rada, kao segment koji ih objedinjuje. Ideja u osnovi je da imaju paralelno emitovanje sa istim zvukom. Drugačija perspektiva posmatranja može dovesti do više zaključaka, ali emocija je ista.

Pečati – „Služimo se zubima i usnama“ odnosi se na odbrambene mehanizme našeg bića. Koja sredstva koristimo za odbranu naše slobode govora i mišljenja. Takođe, ih koristimo u svakodnevnom načinu komunikacije i konzumacije. Dok deca ne razvijaju govor, negodovanje vrlo često ispoljavaju ujedanjem, a kasnije ujedamo rečima. Oba čina ostavljaju žig ili ožiljak. Vremenski period vidljivosti posledica ujeda zavisi od ponavljanja istog.

„Rok trajanja – neograničen“ kao poruka o bivstvovanju jednog bića koje zavređuje sve privilegije življenja. U savremenom društvu rok trajanja je neograničen zahvaljujući novim tehnologijama i društvenim mrežama. Podaci, kako lični, tako i sama interesovanja svakog pojedinca, obrađuju se na dnevnom nivou, a višak informacija koristi se za buduća istraživanja.

Slična dešavanja


Galerija SKC Novi Beograd dešavanja

Nema više ništa :(