Ovde sam: Danica Todorović

Vreme:

3–11. jul 2024.

Otvaranje u 18:00

Mesto:

Galerija Singidunum

Beograd

Galerija Singidunum
Slika za Ovde sam: Danica Todorović

Poslednja izmena: 1. jul 2024.

Na svojoj petoj samostalnoj izložbi, predstavljam se sa nečim nestandardnim za moj dosadašnji izraz. Odlučila sam da istražujem i da se poigram sa tehnikama koje volim u domenu apstraktnog slikarstva, da ispitujem strukture i svetlost, da povežem tradiocionalno i moderno, u skladu i sa likovnim izrazom koji negujem i kada je u pitanju moja primarna delatnost- ikonopis. U tom traganju, susretala sam se sa sobom u domenu apstraktnog izraza, pokušala sam da prenesem emociju baziranu na iskustvu, da je obojim svetlošću ili tamom. Trudila sam se da svetlost preovlada, jer je ona izvor Života i ka njoj težim.

Tehnike u kojima sam se pronašla su enkaustika i akril kombinovano.

Slike rađene enkaustikom su ekspresivne i svetlog kolorita, a vosak mi je pružio mogućnost da se beskrajno poigravam i istražujem reljefne obrade površina. Implementirala sam u slike saće i papir od pirinča, koje je ostavilo efekat strukturalnih površina.

Slike rađene akrilom intenzivnijeg su kolorita.

Može se reći da sam imala težnju da spojim dva sveta u sebi i dva izraza na apstraktnom nivou, igrajući se sa svetlom i koloritom, bez konkretnog crteža, vođena sirovom emocijom, bez mnogo promišljanja unapred, pustila sam sebe i dozvolila sebi da budem ono što jesam u svakom svom osećanju…Želela sam da prizovem dečiju naivnost, ali do nje nisam mogla da dođem bez iskustva.

Ovo je dnevnik svojevrsnih emocija, zapisanih u iskustvu mog života i želela sam da ih pretočim u slike.

Flajer za Ovde sam: Danica Todorović

Flajer za Ovde sam: Danica Todorović

Slična dešavanja