Nytt Land (RUS)

Vreme:

utorak / 24. sep 2024.

21:00

Mesto:

Zappa Barka

Beograd

Zappa Barka
Slika za Nytt Land (RUS)

Poslednja izmena: 14. jun 2024.

Nordijski folk pagan duo Nytt Land premijerno dolazi u Beograd, a datum za zabeležiti je 24. septembar. Tom prilikom će promovisati svoj sedmi album „Torem“ koji je svetlo dana ugledao u oktobru prošle godine. Ljubitelji bendova kao što su Heilung, Wardruna, Danheim i SKÁLD ne smeju da propuste ovaj koncert!

Nytt Land je nastao 2013. u 4500+ kilometara od Beograda udaljenom gradu Kalachinsku (Omska oblast), a celu priču započeo je bračni par, Natalija i Anatolij Pakhalenko. Uz mračni neopaganski ambijent koji stvaraju, odlikuje ih i grleno pevanje, sviranje na ručno izrađenim tradicionalnim instrumentima kao što su kantele i talharpa što je svakako dodatni mamac zašto vredi pristustvovati ovoj neobičnoj ceremoniji. Bend kaže da ih inspirišu zvukovi sibirskog krajolika, a koriste i snimljene zvukove gavranova i druge zvukove šume pa nije ni čudo da neki njihovu muziku opisuju kao „halucinogenu šetnju tundrom“. Tekstualno su vezani za nordijsku mitologiju, posebno na zbirku od 38 poema „Starija (Poetska) Edda“ na staronordijskom jeziku (severnogermanski jezik kojim su govorili stanovnici Skandinavskog poluostrva i njihove komšije u vikinško doba, sve do oko 1300. godine). Njihov poslednji album „Torem“ otpevan je na hantijskom (područje zapadnog Sibira uz reku Ob) i staroislandskom, a samo ime znači „Veliko nebo“ i ima veliki značaj za duhovnost naroda iz tih krajeva. Čeka nas jedno veoma zanimljivo iskustvo 24. septembra u Zappa Barci, greota je propustiti ga. Takođe u organizaciji Hengtajma isti bend će nastupiti dan kasnije u zagrebačkoj Močvari.

Facebook: https://web.facebook.com/nyttland
Youtube

Instagram
https://www.instagram.com/nyttland_official/
Spotify
https://open.spotify.com/artist/6NQ701XGEJodDZ5lqVtrBp

Fb event: https://www.facebook.com/events/1204331897199475

Eary bird karte po ceni od 1800 dinara mogu da se kupe preko Gigstix-a, a nakon toga će im pretprodajna cena biti 2200 dinara. Na dan će ako ih ostane koštati 2500 dinara.

Flajer za Nytt Land (RUS)

Flajer za Nytt Land (RUS)

Slična dešavanja


Zappa Barka dešavanja