Lalalar (TUR)

Vreme:

četvrtak / 3. okt 2024.

21:00

Mesto:

Zappa Baza

Beograd

Zappa Baza
Slika za Lalalar (TUR)

Poslednja izmena: 25. maj 2024.

Turski psihodelični trio Lalalar početkom oktobra u Zappa Bazi

Nakon malo više od dve godine turski psihodelični trio Lalalar vraća se u Beograd da napravi još jedan koncert za pamćenje! Datum za upisati u pametne telefone ili mentalne mape je 3. oktobar, a mesto održavanja ove izuzetno plesne žurke je Zappa Baza. Ako volite bendove kao što su Gaye Su Akyol, Altın Gün ili YinYin, onda Lalalar naprosto ne smete da propustite.

Lalalar je osnovan 2019. u Istanbulu i može se reći da im je život i svakodnevnica u tom megalopolisu, pogotovo u Erdoganovo doba, glavni izvor inspiracije. U svom neobičnom muzičkom izrazu nude nostalgiju iz budućnosti kroz zarazne bas linije, višeslojnu elektroniku, koketne gitare i vešto probrane motive iz bogatog arhiva rodne im Anatolije. Njihova muzika je glasna, ideološka i puna energije, savršena za plesni podijum. Drugim rečima, “stvaraju muziku koja vas tera na razmišljanje dok plešete.” U svojih pet godina postojanja, osim što su poznati po intenzivnim turnejama, izbacili su dva albuma, oba za švajcarski underground label Les Disques Bongo Joe. Poslednji od njih, “En Kötü Iyi Olur”, svetlost dana je ugledao u septembru prošle godine i ovom će prilikom biti promovisan u Zappa Bazi. Dan ranije bend će takođe u organizaciji Hengtajma nastupiti u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

FB: https://www.facebook.com/lalalarspor

SP: https://open.spotify.com/artist/6CWQ7KWveleaeFagKCz26T

IG: https://www.instagram.com/lalalarspor/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/424193903735512

Early bird ulaznice po ceni od 1900 dinara mogu da se kupe putem Gigstix-a, a nakon toga će im pretprodajna cena biti 2400 dinara. Na dan će koštati 2800 dinara.
ULAZNICE:
https://shorturl.at/CebBz

Slična dešavanja