Ida Prester

Vreme:

petak / 5. apr 2024.

21:00

Slika za Ida Prester

Poslednja izmena: 12. apr 2024.

Regionalna indie pop ikona, umetnica Ida Prester, obeležiće 20 godina svoje muzičke karijere u petak 5. aprila koncertom u Domu omladine Beograda. U okviru ovog nastupa, Ida će promovisati svoj prvi solo album „Sad“, uz pratnju benda i dugogodišnje prijateljice i saradnice Petre Cigoj. Kao predgrupa na beogradskom koncertu nastupiće novo lice domaće alternativne scene ZHIVA.  

Na proslavi ovog značajnog jubileja, Ida će zajedno sa svojim fanovima u glas pevati stare Lollobrigida hitove „Volim te“, „Sutra“, „Bivša cura“ i „Party“, kao i nove pesme sa svog solo albuma, među kojima su i dobro poznate „Minuta“, „Dodir“, „Kvar“, „Sad“ i „70“.  

Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i online na “ . Nakon toga, nizala je zarazne plesno-romantične hit singlove: „ “, „ “, „ “, „ “, „ “ i „ “ , koji pokazuju njenu uspešnu transformaciju iz mlade pankerice u hvaljenog electro pop artista.  

Ostvarila je i nekoliko saradnji, među kojima se posebno ističe ona sa hrvatskim sastavom Pocket Palma, s kojima je ponovno snimila pesmu „Minuta“, kao i singl „ “. Sa beogradskim muzičarem Fantomom snimila je pesmu „ “, dok je numera „ “ nastala je u kolaboraciji s producentom Last95 (Danijel Čehranov).  

Ida je poznata i kao aktivistkinja koja zagovara važne teme i bori se protiv svake društvene nepravde. U novembru mesecu prošle godine pokrenula veliku i značajnu kampanju protiv nasilja nad ženama pod nazivom ŠTIT, za koju je snimila i . Pesma je nastala kao reakcija na veliki broj femicida u Hrvatskoj i celom regionu. U tu kampanju su se kroz spot uključila i brojna poznata lica i imena iz čitavog regiona.  

FB event https://www.facebook.com/events/368100759304511

YouTube kanal Ida Prester https://www.youtube.com/@idapresterofficial

Flajer za Ida Prester

Flajer za Ida Prester

Slična dešavanja