Highwaystar magazin peti rodjendan

Vreme:

petak / 29. mar 2024.

21:00

Mesto:

Zappa Baza

Beograd

Zappa Baza
Slika za Highwaystar magazin peti rodjendan

Poslednja izmena: 12. apr 2024.

Dobro došli na veliku proslavu petog rođendana magazina Highwaystar!

Highwaystar magazin je osnovan 22. januara 2019. godine i velika proslava jubilarnog petog rođendana biće organizovana u beogradskom klubu Zappa Baza 29. marta 2024. godine. Na rođendanu će nastupiti bendovi dram i Iskaz, a nakon njih će se održati Highwaystar Osamdesete žurka.

Magazin Highwaystar je muzičko-kulturni magazin koji je tokom godina postao jedan od najznačajnijih muzičkih magazina ne samo u Srbiji, već i u celom regionu. Dovoljni dokazi za to jesu samo neke od nagrada koje je poneo Highwaystar kao ona za najbolji sajt u domenu „Zabave“ u okviru PC Press dodele nagrada 2022. godine, ali i da je osnivač magazina Rastko Tomić proglašen za jedno od 10 najperspektivnijih mladih lica u muzičkoj industriji na prostoru bivše Jugoslavije 2023. godine po mišljenju inicijative New Faces.

Dram je sint indi rok bend poznatiji kao bend koji koncerte pretvara u igranke i energetske bombe, a sada sve prljavijeg rokenrola, nastao je iz flerta moćnih gitarskih sekvenci, toplih retro sint fraza i tri mačo vokala koja ležu preko bombastičnih bas i bubanj deonica. dram iza sebe ima dva studijska albuma, debitantski “Nećemo promeniti svet” (2019.) i “Previše svega” (2022.), kolekciju najpatetičnijih, anksiozno-nezrelih i plesno-depresivnih pop pesama o dražima i strahovima mladosti. Pre manje od mesec dana su održali rasprodat solistički koncert upravo u Zappa Bazi.

https://www.youtube.com/watch?v=dqehKC5bfzs&ab_channel=dram

Iskaz je etablirani bend koji je nastao 2006. godine i iza sebe ima mnogo godina iskustva u vidu nastupa po klubovima i svim relevantnim festivalima širom Balkana i Evrope. Sa svojia 4 izdata albuma predstavlja stil koji je najlakše opisati kao energetsku bombu. Stilski često predstavljen kao kombinacija sastava The Prodigy, Rage Against The Machine i Likin Park , može se reći da je njihov miks hip hopa, roka, metala, regea i elektronike upravo to. Jedna od osnovnih karakteristika benda su saradnje sa eminentnim muzičarima iz različitih žanrovskih struktura. Tako se između ostalih na njihovim albumima mogu čuti: Ritam Nereda, Elemental, Ničim Izazvan, Goblini, Marčelo, Bad Copy, Ajs Nigrutin, Skaj Vikler, Timbe, Struka, Bvana, Mikri, Eyesburn, Sunshine, Guano Apes, Bvana, Mikri, Prti Bee Geei mnogi drugi.

https://www.youtube.com/watch?v=lBU5IEAHLtQ&ab_channel=ISKAZ

Ulaznice za veliku beogradsku proslavu možete kupiti online preko tickets.rs kao i na svim njihovim prodajnim mestima po ceni od 800 dinara. Na dan proslave cena će iznositi 1000 dinara.

Pre velike proslave u Beogradu Highwaystar će u mnogim gradovima Srbije proslaviti 5. rođendan Osamdesete žurkama, da bi se taj niz završio u prestonici .  

Prve sledeće žurke biće održane u Kragujevcu u Domu omladine ovog petka, 9. februara(ulaznice možete kupiti u Crazy Vinyl Shopu po ceni od 300 dinara u pretprodaji, na veče žurke cena će biti 500 dinara), odnosno dan kasnije, 10. februara u Aranđelovcu u B Ranchu zajedno sa Bijelo dugme 80s tribute bendom.

Za žurku u Aranđelovcu cena u pretprodaji iznosi 600 dinara, dok će na dan održavanja iznositi 900 dinara, a možete ih kupiti u Aranđelovcu u B Ranchu , Kavana Baru, kao i online i na svim prodajim mestima ticketsa.

Nakon njih slede Banja Luka 17. februara u KSET pubu(ulaznice po pretprodajnoj ceni od 8KM možete kupiti u KSET -u), Novi Sad 23. februara u Domu kulture (karte ovde ili ovde ), te Šabac u Garden pubu za koji će karte biti uskoro u prodaji.

Highwaystar osamdesete žurka, kako joj i samo ime kaže, vratiće vas u osamdesete godine dvadesetog veka gde ćete steći utisak da se nalazite u filmovima “Crni bombarder”, “Kako je propao rokenrol” ili seriji “Crno bijeli svijet”.

To će učiniti kroz nezaboravnu plejlistu na kojoj će se naći i domaći i strani hitovi – od onih kao što su „I Just Died In Your Arms“, „Time Of My Life“, „Gold“, „Danger Zone“, „Footloose“, „Rasputin“ i „Stayin' Alive“ preko izvođača kao što su Laki pingvini, Prljavo kazalište, Dino Dvornik, Roxette, Denis & Denis, Haustor, Zabranjeno pušenje, Whitesnake, Eurythmics, Men At Work, U škripcu, Idoli, Bon Jovi, Michael Jackson, Riblja čorba, Kiss, Billy Idol, Neki to vole vruće, Videosex, EKV i mnogi drugi, ali i muzika iz svima nam omiljenih filmova kao što je pomenuti „Kako je propao rokenrol“.

Osim hitova, možete očekivati i neočekivano – bisere koje niste znali da znate i pesme koje niste čuli sto godina a obožavate ih!

Uskoro će biti objavljeno još datuma žurki, a vi do tada spremajte autfite, jer je cilj da svi zajedno vratimo osamdsete u modu.

https://www.youtube.com/watch?v=qXAShtZOUJo&ab_channel=JugotonMusic

Flajer za Highwaystar magazin peti rodjendan

Flajer za Highwaystar magazin peti rodjendan

Slična dešavanja