Grima (RUS) i Ultar (RUS)

Vreme:

subota / 20. apr 2024.

21:00

Slika za Grima (RUS) i Ultar (RUS)

Poslednja izmena: 12. apr 2024.

Sibirski black metalci Grima i Ultar uskoro u Beogradu i Novom Sadu!

Ruski black metalci Grima premijerno u subotu 20. aprila stižu u Novi Sad, točnije u CK13, a dan ranije zasviraće u beogradskom Dorćol Platzu.  Njima će se na turneji pridružiti Ultar, takođe ruski bend koji polako, ali sigurno gradi svoje ime u metal svetu. Ulaznice za oba koncerta mogu da se kupe preko Gigstix-a!

Prema Google Mapsu od Novog Sada i Beograda do Krasnojarska ima malo manje od 6500 kilometara. Minimalno toliko će ponovno prevaliti Morbius i Vilhelm, blizanci koji su osnovali ovaj bend 2014. Cela priča je započela kao isključivo studijski projekat, a prvi nastup uživo imali su tek 2021. Njihov zvuk može se opisati kao atmosferični black metal s folk i pagan elementima. Dosad su izdali šest albuma od kojih je zadnji live album “Red Forest Rituals” izdat prošle godine. Grima je inače vrhovni bog koji čuva one koji žive u šumi, ali kažnjava sve koji ne poštuju prirodu. Zanimljivo, u španskom jeziku grima označava osjećaj koji imamo kad netko noktima ili kredom zagrebe po tabli ili nekoj sličnoj površini.


Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=UNjRM8il-O4
Facebook
: https://www.facebook.com/grimablackmetal
Spotify
: https://open.spotify.com/artist/7KSPZyeCKkfkhMkX8rYIhD
Instagram
: https://www.instagram.com/grimablackmetal/?hl=en


Ultar je peteročlani bend, takođe iz Krasnojarska, osnovan 2016., a čiji su članovi uostalom i dva spomenuta blizanca iz Grime. Sviraju kombinaciju blacka, post metala uz prstohvat shoegazea, dok im je velika inspiracija H.P. Lovecraft i svet koji je stvorio u svojim bezvremenskim delima. Dosad su izdali dva live i tri studijska albuma: Kadath (2016), Pantheon MMXIX (2018). i At The Gates of Dusk (2022.). Članovi benda su Pavel Dil (bas), Denis Susarev (gitara, klavijature), Max Sysoev (gitara, klavijature), Gleb Sysoev (vokal) i Vlad (bubnjevi).
Facebook: https://www.facebook.com/Ultarband/
Yotube
: https://www.youtube.com/watch?v=YX3BFp4EMsQ
Instagram
: https://www.instagram.com/ultarband/?hl=en
Spotify
: https://open.spotify.com/artist/6qBmMTIQANnluSglXkcRV0

FB event Beograd: https://web.facebook.com/events/1132625757749789
FB
event Novi Sad: https://web.facebook.com/events/1562764304546941

Flajer za Grima (RUS) i Ultar (RUS)

Flajer za Grima (RUS) i Ultar (RUS)

Slična dešavanja


Crna kuća - Omladinski centar CK13 dešavanja

Nema više ništa :(