Craft beer fest

Vreme:

29–30. decembar 2023.

Mesto:

Dorćol Platz

Beograd

Dorćol Platz
Slika za Craft beer fest

Poslednja izmena: 12. apr 2024.

U okviru Craft beer festivala očekuju nas dva zanimljiva dana na Дорћол Platz-u 29. i 30. decembra . Bend The Bestbeat će obradovati Beograđane nekim od najvećih hitova Bitlsa iz svih stvaralačkih faza benda . Svi posetioci biće u prilici da probaju i nova kraft piva od 12 kraft pivara pravljena od novog hmelja, zahvaljujući projektu “Nove sorte hmelja“, firmi Hopseeker i udruženju malih nezavisnih pivara Srbije.

Ono što je specifično u vezi sa ovim projektom je da se radi o divljim sortama hmelja, koji su se sami ukrštali i širili poljima Bačke gde se nekada komercijalno uzgajao hmelj. Svi posetioci će biti u mogućnosti da ocene nova probana piva i pomognu pri izboru najboljeg.

Matine počinje u 17h -21h. Prvi dan 29.12. od 21h ćete biti u prilici da uživate u The Bestbeat – Beatles trib ju t bendu, a drugo veče, 30.12. u Amy’s House tribjut bendu.

The Bestbeat (Beatles tribute band) je nastao u proleće 2005. godine, sa željom da publiku podseti na najveći bend 20. veka. Pristup izvodjenju muzike Beatlesa, na kome od samog osnivanja insistiraju, je isti onaj kakav imaju umetnici koji izvode dela ozbiljne muzike. Tačnije, svaka deonica, vokalna ili instrumentalna se interpretira onako kako su je četiri momka iz Liverpula zamislila.The Bestbeat sviraju na instrumentima kakve su koristili Beatlesi (Ludwig bubnjevi, Rickenbacker, Epiphone, Gretsch i Hofner gitare, Vox pojacala), a tu su i kostimi iz različitih perioda karijere, kao i nezaboravne Mop-top frizure, koje su obeležile šezdesete.Grupa je u dosadašnjoj karijeri koncertirala u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Belorusiji, Rumuniji, Bugarskoj, Francuskoj, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Belgiji, Engleskoj, Grckoj, Gruziji.

Amy's House" je tribute bend velikoj jazz/soul pevačici Amy Winehouse, nastao je u Beogradu krajem 2015. godine. Ovaj muzički sastav je sastavljen od sedam vrhunskih muzičara, profesionalaca. Okupljeni oko iste ideje, zvuka koji je u svom kratkom stvaralačkom životu Amy Winehouse urezala u svetsku muzičku jazz/soul scenu, u želji da ga i dalje donose onima koji su ga prepoznali i usvojili Amy's House je nastupao na najzvućnijim klubskim binama i Festivalima Srbije, Crne gore, Makedonije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske (Exit, Niš u srcu, Festival Baš Naš, Sundance Festival, Budjenje ljeta, Trg Bajki). Imali su čast da svojim koncertom zatvore jedan od najvećih i najstarijih Festivala u Belgiji, Fonnefeesten 2018. pred 10.000 ljudi i do danas broj regionalnih i Evropskih gostovanja prelazi broj od 100 koncerata na velikim binama i značajnim događajima i Festivalima.

Karte se mogu kupiti na Gigstix prodajnim mestima, online i na ulazu pred početak događaja. Za m atine ulaznice će koštati 400 dinara, dok su za Amy’s House” 1000 dinara, a za The Bestbeat 1500 dinara.

Flajer za Craft beer fest

Flajer za Craft beer fest

Slična dešavanja