Bombay Bicycle Club (UK)

Vreme:

utorak / 25. jun 2024.

21:00

Slika za Bombay Bicycle Club (UK)

Poslednja izmena: 12. apr 2024.

Bombay Bicycle Club — jedan od najpopularnijih britanskih indi-rok bendova dolazi u Beograd

Bombay Bicycle Club piše pesme za subotu uveče i pesme za nedelju ujutru još od tinejdžerskih dana. To što sada imaju jedva trideset godina, a i dalje su jedan od najinventivnijih, najupornijih i, verovatno, najuticajnijih britanskih gitarskih bendova prethodne generacije govori mnogo o njihovoj sposobnosti reinvencije. Ali to takođe govori odličnom sluhu benda za melodiju i majstorstvu u njenoj primeni.

Godine 2009., mladi sastav Bombay Bicycle Club izdao je svoj debi album pod nazivom I Had The Blues But I Shook Them Loose. To je ploča u koju se zaklinju najraniji pratioci benda, album je postao tematska muzika za vrlo specifične trenutke u njihovom životu, koje prate živopisne uspomene. Ova sirova ploča koja kulja od tinejdžerskog besa i osećaja mladalačke napuštenosti iskreno je obraćanje mladog benda širokoj publici vršnjaka.

Nakon još dva albuma, 2014. godine, bend je izdao So Long, See You Tomorrow. Nedelje kada je objavljen, album je debitovao na mestu broj 1 na top listi albuma u UK. Prava ploča najvećih hitova, sa pesmama kao što su Carry Me, Luna, Feel, sve sa teksturom i leftfild ritmovima koji sugerišu da je bend na svom apsolutnom vrhuncu i u zenitu inovativnosti. Teško je poverovati da su još uvek bili mlad bend po svim standardima, a sposoban da zvuči tako uspešno, nepredvidivo i kreativno na albumu koji je zablistao kao dostojna nominacija za Mercury Music Prize 2014. Bend je završio turneju sa ovim albumom na rasprodatom londonskom Erls Kortu – ovo je bio poslednji koncerta koji je održan u ovoj areni pre nego što je srušena. To što je bend Bombay Bicycle Club "zapalio" arenu je bio svojevrsni uvod pred njeno konačno rušenje.

Prošlog oktobra bend je objavio svoj šesti LP My Big Dai — moćno, obimno delo, prepuno radosti koju je nemoguće obuzdati. Album je otkrio da su vrata studija benda bila otvorena za saradnju sa muzičarima poput Džeja Soma, Nilufer Janja i Holi Humberston i Damon Albarn, koji su svi gostovali na albumu. Bombay Bicycle Club će 25. juna izvoditi pesme sa albuma na bini Doma Omladine, a to je šou koji nećete želeti da propustite!

Karte u prodaji na honeycomb-live.com i efinity.rs

https://www.facebook.com/events/1558146964943018

Medijski partneri: Oblakoder, Balkanrock, Highwaystar Magazine

Bombay Bicycle Club: INST | FB | YOUTUBE | SPOTIFY

Honeycomb Live: WEBSITE | INST | FB

Dom Omladine: INST | FB

Muzički spotovi:

https://www.youtube.com/watch?v=-QKj62RKBrM

https://www.youtube.com/watch?v=JwlgC-jSPTk

https://www.youtube.com/watch?v=oweDAj0Rxjo

Slična dešavanja