Berlinski balet

Vreme:

10–11. maj 2024.

20:00

Mesto:

Dorćol Platz

Beograd

Dorćol Platz
Slika za Berlinski balet

Poslednja izmena: 12. apr 2024.

Berlinski balet sa najboljim evropskim plesačima na Dorćol Platzu   

Dorćol Platz sa zadovoljstvom najavljuje spektakularni baletski nastup Berlin Ballet Company, koji će se odigrati 10. i 11. maja. Ovaj događaj će biti vrhunac gracioznosti, snage i umetnosti, i predstaviti najnovije kreacije i interpretacije u svetu baleta. Najbolji evropski plesači okupljeni oko Berlin Ballet Company-ja, krase bine širom sveta, a sada dolaze i u Beograd.  

Potpuno nova produkcija, muzika i koreografija biće premijerno izvedene u Beogradu kao plod saradnje Dorćol Platz-a i Berlin Ballet Company. Nova predstava povezuje renomirane umetnike iz Berlina i Beograda, i kroz kreativni proces povezuje dva grada. U očaravajućem okruženju Dorćol Platza, Berlin Ballet Company će preneti svoju strast i virtuoznost kroz impresivno izvođenje. Očekuje nas d inamična predstava koja oduzima dah, prikazuje balet u svim njegovim aspektima a igrači svetske klase uvešće publiku u izuzetnu emociju i lepotu igre. Nakon Beograda planirana je premijera u Berlinu a zatim i u drugim evropskim gradovima.  

Ovaj događaj je prilika za ljubitelje umetnosti da dožive nezaboravno iskustvo koje će probuditi sva čula i inspirisati dušu. Berlin Ballet Company obećava da će njihov nastup na Dorćol Platza biti nezaboravan i da će pružiti publici nešto što će nositi sa sobom dugo nakon što se zavese spuste.  

Sve je počelo 2018. godine kada su Aleksandar Abdukarimov, Arshak Ghalumian i Oleksandr Shpak spojili svoja iskustva baleta iz Staatsballett Berlin-a. Tokom šest dinamičnih godina, sarađujući sa baletskim kućama i umetnicima širom sveta, učestvovali su u mnogim uzbudljivim projektima. Tokom 2023. godine shvatili su da je sazrelo vreme za sledeći korak – predstavljanje sopstvenog baletskog ansambla pod nazivom Berlin Ballet Company.  

Ne propustite priliku da prisustvujete ovom spektaklu baletskog umetničkog izraza. Nabavite svoje ulaznice i pripremite se da budete zapanjeni i očarani ovim nezaboravnim performansom Berlin Ballet Company pojačanih kolegama iz Beograda.

https://www.berlinballet.company    

Slična dešavanja