U slobodnom padu. Marko Kresoja

Vreme:

22. mar – 13. apr 2024.

Otvaranje u 18:00

Mesto:

Dimenzija

Beograd

Dimenzija
Slika za U slobodnom padu. Marko Kresoja

Poslednja izmena: 12. apr 2024.

Postpank, strip estetika i distopijski svetovi Marka Kresoja

U vremenu kada su obrazovanje i kultura u drugom planu, gde je glavni izvor informacija internet, a vizuelna umetnost sve više oslonjena na neograničene mogućnosti kompjutera i veštačke inteligencije, društvo neosporno živi za neke drugačije, uglavnom veoma upitne vrednosti… Iako se sadašnjost predstavlja kao ušuškana i udobna utopija, prepuna izobilja i gde je sve na dohvat ruke, u njoj neizbežno nailazimo na prepreke o koje se spotičemo i padamo, u svakom aspektu našeg života.

Svim skulpturama sa izložbe “U slobodnom padu”, koja će biti otvorena u petak, 22. marta, od 19 časova u galeriji Dimenzija, zajednički je let - to mistično stremljenje čovečanstva; počev od mita o Dedalu i Ikaru, preko Da Vinčijevih letećih mašina, sve do prošlog veka kada je letenje postalo realnost.

“Letenje kao istinska transformacija ljudskog bivstvovanja, trenutak slobode i bestežinskog stanja, ima dubok uticaj na našu percepciju sveta. Letenje je simbol ljudskog dostignuća, ali i podsetnik na našu krhkost i smrtnost”, reči su autora izložbe, vajara Marka Kresoja.

Organizatori izložbe koja će trajati do 13.04. u Beogradskom dizajn distriktu Čumićevog sokačeta br. 15 su Miodrag Rogan i Jelena Balević, ispred Umetničke grupe Dimenzija. Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.

FB
Instagram

Slična dešavanja


Dimenzija dešavanja

Nema više ništa :(