Summer3p Festival 2024

Vreme:

26–28. jul 2024.

Slika za Summer3p Festival 2024

Poslednja izmena: 8. jul 2024.

22. Summer3p Festival od 26. do 28. jula u Subotici

Kompleks nekadašnjeg vojnog kompleksa Petar Drapšin (druga kasarna) između Subotice i Palića, biće i ove godine mesto na kome će se održati Summer3P festival po 22. put, jedan od najdugovečnijih subotičkih festivala, koji predstavlja spoj savremene muzičke kulture i radioničarskog angažovanja sa prizvukom aktuelnih tema, događaja i iskustava u modernom stvaralaštvu.

Svoj nastup potvrdio je Nick Reverse iz Italije, kojeg pamtimo po izuzetnom nastupu na Summer3p festivalu pre 5 godina. Pored njega, nastupiće i Commissae Lag, u njegovom prepoznatljivom savršenom muzičkom stilu. Biće sa nam i  tehno dama Katalina,  a Asrri i Deeda nastupiće kao back2back duo 2HOT. Domaću podršku pružiće mladi izvođači iz Subotice i okoline: Denni i Anja de Black a biće tu i “stara garda“ gradskog klabinga, Hori, Ascaloon i Adamov. Andy Dee i predstavnici udruženja HARDWIERD (Čvrsto povezani) iz Subotice: Needl, Mario C i Overtone Funk vrteće svoje setove tokom dnevnog programa, koji počinje oko 17.00 časova, sva tri dana festivala.

“Više od dve decenije, vrlo dosledno i istrajno opstajemo i nastojimo da dovedemo i prikažemo, kako afirmisane, tako i one izvođače savremene elektro scene koji su u usponu. Međutim, smatramo da podjednako, čak i više prostora treba dati  lokalnim izvođačima iz Subotice, okoline i Srbije a ne zvati isključivo izvođače iz inostranstva jer Srbija ima izuzetno jaku, modernu i svestranu savrmenu muzičku scenu.

Poslednje tri godine, Summer3p se održava na novoj lokaciji i sada već možemo izneti neke naše utiske. Prostor ima izuzetne potencijale i potpuno je u skladu sa svetskim standardima za održavanje festivala, koncerata ili dnevnog programa. Poseduje sve bitne elemente kao što su  autentičnost, atraktivnost, sadržajnost, raznolikost, ekstravagantnost, bezbednost. Pozivamo sugrađane da nam se pridruže ili svrate u ova tri dana i budu deo  entuzijazama i energije grupice ljudi koja čini svetionik urbane kulture na Severu Srbije.

Summer3p je uvek predstavljao i predstavljaće drugačiji vid provoda od onoga na šta smo navikli, negujući savremene trendove, kako kroz muzički doživljaj, tako i kroz umetničko, radioničarski i sportski program. Više od 20 godina, Summer3p festival nudi prostor svima koji žele iskoristiti svoje potencijale ili predložiti pojedinačnu ili grupnu inicijativu u domenu kulture i umetnosti. Svi dnevni programi su besplatni.“ - Poručuju iz udruženja “AŠC” (Anti Šund Corporation – education 4 the nation),  koje organizuje predstojeći Summer3p festival.

Publiku tokom dana očekuje raznovrstan radioničarski program, izložbe i performansi, a uveče atraktivan muzički program. Nedelja, 28. jul, rezervisana je za Porodični dan, koji će programski biti sadržajan kao i prethodnih godina.

Summer3P sa ponosom nosi EFFE etiketu (Europe for Festivals – Festivals for Europe) i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. Europian Festival Awards je 2009. godine u Londonu uvrstio fotografiju sa Summer3P festivala među 10 najboljih festivalskih fotografija u konkurenciji od 35.000 a od 2010. Godine, Summer3P uvršten je u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije, 2015. godine dobio je priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma, a o uspehu i kvalitetu Summer3p festivala takođe govori u prilog i to da ga je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian, uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama. Summer3p festival, od svog osnivanja do danas posetilo oko 150.000 ljudi.

Summer3p Festival 2024 Night Line Up

Petak 26.07. od 22h
COMMISSAR LAG
2 HOT (Asarri & Deeda)
Hori
Adamov

Subota 22.07. od 22h
NICK REVERSE [It]
KATALINA
Anja de Black
Denni b2b Ascaloon

DNEVNI PROGRAM:
(ulaz je besplatan)

Petak 26.07. od 18h
TNG RecikLart 2.0
Painting ART
Summer3p heritage

Subota 27.07. od 17h
HARDWIRED music
LIve set:
- Mario C & Overtone Funk
- Needl
- Miroslav Lazendić - izložba
TNG RecikLart 2.0
Painting ART
Summer3p heritage
Bonsai club
Relax zone

Nedelja 28.07. od 16h
Porodični dan

Andy Dee Live music sport set
TNG RecikLart 2.0
Painting ART
Summer3p heritage
Bonsai club
KRAKEN board games
Piazza Italija & Gordana Vidaković
NceNtar sport & AKA Fight by Bane
Relax zone
Tinker Labs - Subotica

ULAZNICE:

NOĆNI PROGRAM
Petak 599 rsd
Subota 699 rsd

Pretprodaja:
850 rsd za Petak i Subotu
Beer & Caffe bar
Matije Korvina 4
Subotica

DNEVNI PROGRAM
Petak, Subota, Nedelja:
Ulaz besplatan

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

Summer3p online:
www.instagram.com/summer3p_festival
www.facebook.com/summer3p
www.tiktok.com/@summer3p_festival
www.summer3p.org

Flajer za Summer3p Festival 2024

Flajer za Summer3p Festival 2024

Slična dešavanja


Bivša kasarna "Petar Drapšin" dešavanja

Nema više ništa :(