Slaughter Heavy Metal Festival 2024

Vreme:

4–7. jul 2024.

Mesto:

Doljevac

Doljevac

Doljevac
Slika za Slaughter Heavy Metal Festival 2024

Poslednja izmena: 4. jul 2024.

OTVARANJE SLOTERA NA ZIDINAMA KORVINGRADA 

Uvertira trećeg Slaughter festivala odigraće se večeras, na istorijskom lokalitetu Korvingrad na uzvišenju nadomak Niša i Doljevca, na zidinama vizantijskog utvrđenja, sa željom organizatora da skrenu pažnju na ovo vredno, a zaboravljeno mesto kome je neophodna puna revitalizacija.

Tačno u 20 časova, u četvrtak 4. jula 2024. godine, počinje muzičko-scenski performans „Cobi’s Death – Ponoćna liturgija“ u koreografiji Sare Ljubić. Na zidinama tvrđave biće premijerno predstavljena skulptura Arpada Slančika „Leptirica“ i održana projekcija remasterizovane kopije istoimenog kultnog srpskog horor filma Đorđa Kadijevića. Ispred zidina biće predstavljeni i strip radovi niških autora sa predhodno održanog festivala.

Podsećamo, treći Slaughter festival održaće se u nekadašnjoj doljevačkoj klanici gde će na dve nezavisne bine i četiri bioskopa biti održano dvanaest koncerata i prikazano trideset filmskih ostvarenja. U muzičkom delu programa nastupaće pored grupa iz Srbije sastavi iz Finske, Bugarske, Albanije i Mađarske. Festival otvara srpska premijera filma Supstanca, sa Demi Mur u glavnoj ulozi, a ovaj film je na nedavno završenom Kanskom festivalu poneo Zlatnu palmu za najbolji scenario. Naljbolji filmovi biće ovenčani nagradom „Zlatna macola“.

Ulaz za posetioce se ne naplaćuje, a za publiku iz Niša besplatan prevoz polazi svakoga dana sa parkinga Doma vojske Srbije u 18:30 časova, dok je povratak svakodnevno po završetku programa. Obezbeđen je i besplatan parking za sve one koji dolaze svojim automobilima.

Slaughter festival se održava pod pokroviteljstvom Opštine Doljevac, Ministarstava Kulture i Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština.

Metalci u klanici!

Treći međunarodni Slaughter Heavy Metal Festival autorskih hevi metal bendova, održaće se od 5. do 7. jula 2024. godine na na dva stejdza u prostoru nekadašnje doljevačke klanice.

Pored grupa iz Srbije, nastupaće gosti iz Albanije, Bugarske, Mađarske i Finske.

Program prve večeri, u petak 5. jula, otvara kruševački postpank-industrial dvojac Ludwig Ludwig, a sledi nastup sada već kultnog beogradskog black metal sastava Kolac. Prve večeri nastupaju još Erina and The Elementals, hard rok metal sastav iz Albanije i Senshi, srpski ragga metal bend koji je još osnivanja popularniji u Japanu nego u Srbiji.

Drugog dana festivala, u subotu 6. jula, program otvara novosadski stoner hevi rok bend Northern Revival, a sledi nastup kultnog niškog prekaljenog benda Gospodin Pinkio. Slede nastupi gostiju iz Bugarske, hevi benda Form Of Existence i nastup gostiju iz Finske industrial metal benda Dome Runner.

Program u nedelju 7. jula otvara koncert stoner-grandž benda Good Ol’ Bastards, slede novosadski post-hardcore/mathcore sastav Polywhy, a u velikom finalu trećeg izdanja Slaughter Festivala nastupaju power-metal bend Mervom iz Mađarske, kao i Throat, heavy-nois-darck-rock bend iz Finske.

Ulaz za posetioce je i ove godine besplatan, a pored besplatnog ulaza, posetioci već sada mogu na zvaničnom portalu festivala da rezervišu i svoje besplatno mesto u kampu. Za posetioce, kao i ranijih godina, biće organizovan besplatan prevoz iz Niša i Leskovca.

Slična dešavanja


Doljevac dešavanja

Nema više ništa :(