Š. U. M. Mirjana Boba Stojadinović

Vreme:

petak / 24. maj 2024.

18:00

Slika za Š. U. M. Mirjana Boba Stojadinović

Poslednja izmena: 7. maj 2024.

Š. U. M. Šta Umetnost Misli?
Novi program Šok ZaDruge (Multimedijalni centar “Led Art”)

Platforma za razgovore, predavanja i tribine

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA I PRVE SERIJE PREDAVANJA

Š. U. M. (Šta Umetnost Misli?) je novi program i interaktivna platforma kolektiva Šok ZaDruga kroz koje istražujemo višeslojni svet savremene vizuelne umetnosti koji nas svakodnevno iznenađuje svojim promenljivim karakterom. Do sada smo vam se predstavili kroz mnoge projekte koji su na kreativne načine ispitivali fenomene lokalne savremene umetnosti i umetničke produkcije (Perspektive, Totalna rasprodaja umetnosti, Kontekst savremene itd.), a za ovu priliku smo višegodišnje stečeno iskustvo procesuirali i artikulisali u nešto potpuno novo za vas, ali i za nas. Zašto Š. U. M.? Razmišljali smo o tome šta umetnost misli i šta su problemi koji postoje između umetnosti i njenih recipijenata, odnosno svih nas. Koji se šumovi pojavljuju u komunikaciji, da li možemo da ih identifikujemo i uklonimo?

Š. U. M. smo zamislili kao program posebno koncipiran za studente i profesionalce koji se bave umetnošću i umetničkim kulturnim delatnostima, ali i za sve one koji imaju interesovanje za kulturu i umetnost. Pripremali smo ga sa puno pažnje i sa namerom da podstaknemo bitne procese učenja o savremenoj umetnosti, podržimo formiranje novih saradnji i stvorimo mogućnosti za neočekivana umrežavanja. U eri obeleženoj interdisciplinarnim praksama i inovacijama, postoji sve veća potreba za povezivanjem između stručnjaka iz različitih oblasti i između svih nas koji imamo višak ili manjak nekog iskustva koje možemo korisno i kreativno primeniti. 

Š. U. M. služi kao dinamična platforma za razmenu ideja i znanja, za premošćivanje jaza između različitih disciplina i negovanje kulture saradnje. Kroz širok spektar predavanja, diskusija i zajedničkih inicijativa, Š. U. M. želi da pruži inovativan uvid u savremene umetničke prakse, medijske trendove i kulturne izraze. Svi učesnici i korisnici programa Š. U. M.-a  imaju priliku da se angažuju uz pomoć stručnjaka iz različitih sredina, da izgrade nova poznanstva koja imaju potencijale za dalju razmenu ideja i da, jednostavno, nauče nešto novo i da prošire granice svog znanja.

Bez obzira da li ste ljubitelj umetnosti, student, kulturni radnik koji želi da unapredi svoje veštine ili iskusan profesionalac koji želi da stekne nova iskustva, Š. U. M. nudi jedinstvenu priliku da se povežete i izgradite značajne veze unutar kulturne i umetničke zajednice.

Pridružite nam se dok ulazimo u zamršene odnose savremene umetnosti, kulture i društva. Podržite nas u stvaranju novih veza i odgovorite na poziv da kolektivno oblikujemo budućnost naše scene. Pratite i učestvujte u programima Š. U. M.-a i postanite deo zajednice posvećene podsticanju inovacija, saradnje i rasta.

Prva serija predavanja

Š. U. M.

Modul - Mediji i PR

Osnaživanje umetnika i kulturnih radnika na početku svojih karijera sa osnovnim medijima i PR veštinama.

U današnjem dinamičnom svetu umetnosti samo talenat ne garantuje uspeh. Vidljivost, umrežavanje i snažno prisustvo u tradicionalnim i digitalnim medijima ključni su za nove umetnike i kulturne radnike koji žele da budu prepoznati na lokalnoj i svetskoj savremenoj umetničkoj sceni. S tim u obziru, kreiramo umetničko/teorijski program posvećen budućim umetnicima i kultrunim radnicima sa ciljem da ih upoznamo sa osnovnim veštinama potrebnim za navigaciju u složenom pejzažu medija i odnosa sa javnošću.

Ova jedinstvena inicijativa korisna je za sve one koji su u ranim fazama razvoja svoje karijere jer nudi dizajnirana praktičnu obuku, radionice i mentorske sesije koje vode iskusni profesionalci iz oblasti medija, marketinga i odnosa s javnošću.

Naša namera je da premostimo jaz između umetničkog talenta i medijske (ne)pismenosti, da vam predstavimo načine kako da pravilno komunicirate proizvode vašeg talenta. Želimo da vam omogućimo da samouvereno promovišete svoj rad, da izgradite vašu publiku i da se angažujete sa njom, svoju umetničku karijeru činite održivom.

U prvoj seriji predavanja Š. U. M.-a imate priliku da čujete iskustva i da radite sa stručnjakinjama iz oblasti medija i PR-a: Branislava Opranović (10. maj), Mirjana Boba Stojadinović (24. maj) i Monika Husar (31. maj).

Najvažnije teme programa:

• Radionice za obuku korišćenja medija: Naučite kako da efikasno prenesete svoju umetničku viziju i priču kako biste privukli interesovanje medija i javnosti;

• Digitalni marketing za umetnike: Otkrijte prednosti društvenih medija i alata za digitalni marketing da biste proširili svoj domet i povezali se sa globalnom publikom;

• PR strategije za svet umetnosti: Steknite uvid u umetničko-medijsku i tržišnu ponudu i naučite strategije za izgradnju dugoročnih odnosa sa medijima, galerijama, kustosima I drugim kulturnim radnicima i ustanovama;

• Mogućnosti umrežavanja: Povežite se sa profesionalcima iz oblasti kulturno-umetničkog delovanja, predstavnicima medija i kolegama umetnicima da biste proširili svoju mrežu i otvorili vrata novim mogućnostima.

Prisustvo na predavanjima je besplatno, broj stolica je ograničen na 40, a svoje mesto možete rezervisati pisanjem na mejl: sokgalerija@gmail.com sa naslovom: Prijava za ŠUM – Mediji i PR za datum 10/24/*31 maj. U tekstu mejla napišite vaše puno ime i prezime i datum predavanja na kojem ćete prisustvovati (koji trebate navesti i u naslovu mejla), a u slučaju da istim mejlom prijavljujete prisustvo još jedne ili više osoba, navedite i njihova imena i prezimena. Rezervacije mesta nisu obavezne, ali prilikom dolaska van prethodne rezervacije, ne možemo vam zagarantovati mesto/stolicu.

Flajer za Š. U. M. Mirjana Boba Stojadinović

Flajer za Š. U. M. Mirjana Boba Stojadinović

Slična dešavanja


SKUP - Savez kolektivne umetničke prakse dešavanja

Nema više ništa :(