Richard Balazs Zalai (HUN)

Vreme:

četvrtak / 9. maj 2024.

23:00

Mesto:

Klub Feedback

Niš

Klub Feedback
Slika za Richard Balazs Zalai (HUN)

Poslednja izmena: 27. apr 2024.

Richard Balazs Zalai je mađarski muzičar i producent iz Budimpešte, poznat po stvaranju jezivih atmosferskih raspoloženja. Kao multiinstrumentalista, vrsno kombinuje downtempo, ambijentalnu i modernu klasičnu muziku, vodeći slušaoca na unutrašnje putovanje. Prema muzičkom blogu u Mađarskoj, Richard stvara muzičke fenomene slične prirodnim čudima poput duge.

Njegov eklektičan ukus dopušta mu da stvara bogate zvučne pejzaže koji spajaju vintage i moderne elemente. Njegov cilj je jednostavan: pružiti slušaocu muzičko zadovoljstvo.

Prvi EP "Travel To Unknown" objavio je 2021. za britanski label nieko, dok je drugi EP "Deeper in The Sea" samostalno izdao 2023. Prvi album "Up & Down" izašao je 15. septembra 2023. u digitalnom, CD i vinil formatu.

Lokalnu podršku pruža Overdriven Dreams, pseudonim Uroša Kostića, ambijentalnog kompozitora iz Niša. Nakon godina rada s bendom There., Uroš je počeo samostalno da istražuje zvukove, koristeći post-minimalizam, dronove i ambijentalnu muziku. Njegova dela, kao što je debi album "symphony // of // murmurings", objavljen za holandski Slow Tone Collages, karakterišu duboke linije i bogate teksture.

Njegov drugi album "four trembles on an imagined occasion" objavljen je u aprilu 2024. i predstavlja plod njegovog istraživanja zvuka i alata za njegovo kreiranje. Overdriven dreams se brzo pozicionirao kao jedan od najaktivnijih ambijentalnih muzičara na Balkanu, sa nastupima u preko 15 evropskih država, deljenjem bine s umetnicima poput Pan-American, Alison Cotton i Wojciech Rusin.

Slična dešavanja


Klub Feedback dešavanja

Nema više ništa :(