Priče iz Afrike - In memory of Tanja Teja

Vreme:

19–26. april 2024.

Otvaranje u 12:00

Slika za Priče iz Afrike - In memory of Tanja Teja

Poslednja izmena: 26. apr 2024.

Pozivamo vas na otvaranje izložbe fotografija Frederika Daršija “Priče iz Afrike - In memory of Tanja Teja / Narratives of Africa - In memory of Tanya Teja”, u petak, 19. aprila u 19 časova, u Kulturnoj stanici Svilara.

Tanja Teja je svoj životni put, kao mlada pripadnica jugoslovensko-srpske dijaspore, započela iz Kikinde sa jedva navršenih 20 godina. U godinama između preduzetničkih početaka u Londonu, do onih kada je postala majka, poslovna žena i građanka Najrobija, prokrčila je put za uspostavljanje kulturnih spona između Srbije i Kenije.

Sve vreme boravka u Najrobiju, Tanja je pružala aktivnu podršku Srbima koji su posećivali Keniju, ali i mnogima koji su se doseljavali i osnivali biznise i uspostavljali svakodnevni život u ovoj afričkoj državi.

Njena velikodušnost prema onima kojima je pomagala nikada neće biti zaboravljena, a njeno nasleđe će živeti kroz njih u Srbiji, Keniji i šire.

Nedugo pre svog preranog odlaska, Tanja je upoznala Frederika Daršija, nagrađivanog kenijskog fotografa, i bila je impresionirana njegovim fotografijama i pričama koje iza tih fotografija stoje. Njena namera bila je da organizuje izložbu Daršijevih radova u Srbiji kako bi podigla svest o problemima sa kojima se suočavaju ugrožene grupe ljudi, ne samo u Keniji, već i šire, kao i da unapredi kulturnu vezu između svoje domovine i novog doma.

Iako nije uspela sama da realizuje ovaj projekat, uz pomoć Uprave za kulturu Grada Novog Sada i zahvaljujući prijateljima i porodici, čast nam je da to učinimo u njeno ime.

Dobro došli!

Slična dešavanja


Kulturna stanica Svilara dešavanja

Nema više ništa :(