Oleg Kirijev (RUS) - DŽEZ ART BG KVARTET

Vreme:

sreda / 14. feb 2024.

21:00

Slika za Oleg Kirijev (RUS) - DŽEZ ART BG KVARTET

Poslednja izmena: 12. apr 2024.

DŽEZ KONCERT ZA ZALJUBLJENE
OLEG KIRIJEV - DŽEZ ART BG KVARTET  

Na koncertu će se predstaviti svetski poznati ruski saksofonista Oleg Kirijev i poznati srpski muzičari: bubnjar Dimitrije Moisijević, kontrabasista Vukan Potežica i pijanista Andreja Hristić.

Sastav će izvesti najpoznatije džez standarde u autentičnom aranžmanu Kirijeva i jedinstvenom izvođenju ovog kvarteta, kao i originalnu muziku u stilu džeza i fjužn. Oleg Kirijev, prvi je ruski muzičar koji je ukombinovao etno-džez motive sa baškirskim narodnim instrumentima. Rođen u Baškiriji, predstavlja muzičko nasljeđe dve različite kulture – evropske i azijske.

Pod uticajem tradicionalnog i latinoameričkog džeza, afričkih ritmova i azijske etno muzike, Oleg je stvorio autentičan stil i proslavio se sviranjem u okvirima različitih muzičkih žanrova. Njegova diskografija broji više od 17 objavljenih albuma, a nastupao je na mnogobrojnim inostranim džez festivalima poput London džez festivala, Njujork džez improv festivala, legendarnog Montreuk džez festivala i drugih.

Domaća publika imala je prilike da ga sluša i na Nišvil džez festivalu 2016. godine, kada je nastupio sa svojim bendom „Orlan džez“, a početkom 2020. godine imali smo prilike da čujemo njegov koncertni projekat u saradnji sa Vasilom Hadžimanovim. Muzička kuća Metropolis, predstavila je 2021. godine prvi rusko-srpski džez projekat pod nazivom Jazz Classic u izvođenju Olega Kirijeva.

Ulaz slobodan!  

Slična dešavanja


Dom kulture Studentski grad - DKSG dešavanja

Nema više ništa :(