Nikola Vranjković

Vreme:

subota / 25. maj 2024.

21:00

Slika za Nikola Vranjković

Poslednja izmena: 30. apr 2024.

NIKOLA VRANJKOVIĆ sa bendom

Nikola Vranjković je kultni beogradski rok autor, pesnik i kompozitor I muzicki producent. Više od jedne decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out sa kojim je snimio cetiri studijska albuma;”Crno Belo I Srebrno” 94. ,”Godina Sirotinjske Zabave”96. ,”San Koji Srecan Sanjas Sam”98. I “Ako iMas S Kim I Gde” 2005.Njegov prvi samostalni album “Za ovde ili za poneti” izašao je 2001. Godine uz istoimenu knjigu pesama, a posle raspada matičnog benda objavio je mini album I knjigu “Bremeplov” (2014) ( sa muzicarima bendova Darkwood dub,Orthodox Celts I Goribor) i dvostruki album “Veronautika”(nazvan po istoimenoj pesmi snimljenoj sa Damirom Martinovicem Mrletom –Let3) u novembru 2017.

U Decembru 2019.izdaje trostruki zivi album “Bioloski Minimum “snimljen na koncertu u Kombank Dvorani u Beogradu.U maju 2022.izdaje mini album sa četiri pesme “Teorija Zabave“

Po rečima Dragana Ambrozića njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina.

Za Album ”Godina Sirotinjske Zabave” 1996.na kojem se prvi put pojavljuje kao kompletan autor muzike i tekstova dobija nagradu grada Beograda za album godine . Album “Veronautika” je po glasovima slušalaca radija Beograd 202 proglašen za najbolji album 2017. godine. Nikola Vranjković je dobitnik je nagrade “Strune od svetla” koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.U knjizi Duška Antonića ”Kako nije propao rokenrol u Srbiji -sto najboljih domacih albuma od raspada SFRJ ” u kojoj su sabrani glasovi svih eminentih domaćih muzičkih kritičara zauzima drugo mesto iza benda Partibrejkers.

Uz Nikolu Vranjkovića, nastupa sastav u kome su bubnjar Vladan Božilović, basista Miroslav Uzarević, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.

Ulaznice: Clock Travel, Trg republike 6
Regular 1500 din.
broj karata ograničen!

Slična dešavanja