Musicology Sessions: MARO (PRT)

Vreme:

četvrtak / 25. apr 2024.

21:00

Mesto:

BitefArtCafe

Beograd

BitefArtCafe
Slika za Musicology Sessions: MARO (PRT)

Poslednja izmena: 12. jun 2024.

MARO I DHAFER YOUSSEF ovog aprila na Musicology Sessions sceni. Musicology Sessions ove sezone spaja istok i zapad, dovodeći u Beograd dva velika imena iz sveta muzike. MARO, svetski priznat talenat iz Portugala, poznata po nezaboravnom nastupu na Eurosongu 2022. godine sa pesmom “Saudade, saudade” prvi put će se predstaviti beogradskoj publici 25. aprila. Dhafer Youssef, jedan od najistaknutijih predstavnika World Music scene, održaće dva koncerta, 11. i 12. aprila u BitefArtCafe klubu, predstavljajući svoj najnoviji album “Street of Minarets”.

MARO, talentovana pevačica, multiinstrumentalistkinja, producentkinja i tekstopisac iz Lisabona, donosi nam u Beograd nezaboravno iskustvo zvuka i emocije. U svojoj dosadašnjoj karijeri, ima impresivan put od diplome na Berklee Collage of Music, preko debitantovanja 2018. kada je objavila neverovatih 5 albuma i jedna EP., do pobede na Festivalu da Canção 2022. godine koji je odveo na veliku evrovizijsku scenu obezbedivši svojoj zemlji mesto u top 10.

Učestvovala je u turneji "DJESSE World Tour" sa Jacob Collierom 2019. godine, a tokom svoje karijere otvarala je nastupe za umetnike poput Jessie J, Charlotte Cardin i ¿Téo?, a ostvarila je i rasprodate koncerte u Portugaliji, Španiji, Brazilu, Meksiku i SAD.

Godine 2020. rođen je projekt "ITSAME, MARO!", posvećen promovisanju saradnje na daljinu. Serija obuhvata 100 epizoda sa umetnicima različitih muzičkih žanrova kao što su Eric Clapton, Lennon Stella, The Paper Kites, Pablo Alborán, Lizzy McAlpine, Madison Cunningham, ANAVITÓRIA, Ivan Lins, Vitor Kley, Sílvia Pérez Cruz, Maria Gadú, Mayra Andrade, Rui Veloso, Lionel Loueke i mnogi drugi.

Album iz 2022. godine "can you see me?", pokazuje drugu stranu nje, sa uticajima popa, trepa i folka, a u Beograd donosi intimnu atmosferu gitarskog tria i njenog najnovijeg izdanja "hortelã".

       

Slična dešavanja


BitefArtCafe dešavanja