Mudri Brk Festival 2024

Vreme:

24–28. jul 2024.

20:00

Mesto:

Jelsa, Hvar

Ostrvo Hvar

Jelsa, Hvar
Slika za Mudri Brk Festival 2024

Poslednja izmena: 12. apr 2024.

Mudri Brk Festival treću godinu zaredom vraća masu dobar đir i masu dobru muziku u Jelsu na otoku Hvaru! Festival će se ove godine održati od 24. do 28. srpnja, a najavljena su i prva glazbena imena. IDEM, My Buddy Moose i Smrdljivi Martini oduševit će publiku u Ljetnom kinu Jelsa, a tko će im se još pridružiti organizatori će objaviti uskoro.

Osim središnjeg glazbenog programa 26. i 27. srpnja u Ljetnom kinu Jelsa, na festivalu Mudri Brk održat će se kino projekcija, ekološke radionice za djecu, ekološke akcije, DJ program na plaži te gostovanja inozemnih umjetnika na nekoliko lokacija u Jelsi..

Kantautor i multiinistrumentalni glazbenik IDEM u Jelsu stiže na krilima sjajnog albuma "POYY" koji je tijekom proteklih nekoliko mjeseci pomeo konkurenciju na domaćoj glazbenoj sceni. Nakon što je rasprodao nekoliko zagrebačkih klubova i osvojio tri nagrade Rock&Off, nastavio je oduševljavati na koncertima diljem Lijepe naše, a svoj dobar đir ovoga ljeta donosi i na otok Hvar. IDEM je samostalni projekt Antuna Alekse, trombonista bendova Porto Morto i JeboTon Ansambl te gitarista i pjevača benda Trophy Jump. U novom izričaju Antun s bitter-sweet notom dotiče sve njemu važne teme kroz pjesme zamišljene da prvenstveno budu hit samome autoru, a potom potencijalno i široj publici.

Četveročlani sastav iz Rijeke, My Buddy Moose, okupljen je prije čak 20 godina, a ovi dečki i dalje imaju "ono nešto" zbog čega ih publika vjerno prati iz albuma u album. Poznati po zaraznim melodijama i zanimljivom spoju žanrova, My Buddy Moose, na Mudri Brk Festival dolaze s novim stvarima, od kojih će neke upravo tamo premijerno predstaviti publici. Dosad su nastupali na brojnim festivalima u Hrvatskoj i regiji te se jedva čekaju predstaviti i hvarskoj publici.

Lovro Urlić, Noa Klemenčić, Nikola Andrašić i Zvonimir Curiš,poznatiji kao Smrdljivi Martini, debitirat će ovoga ljeta na pozornici Mudroga Brka. Posljednjih nekoliko godina su iz srednjoškolskog sastava prerasli u punokrvni rock bend koji ozbiljno konkurira na našoj sceni. Okupili su se kako bi se prijavili na Superval festival iz zezancije, od samoga početka sviraju autorske pjesme, a jedan od članova benda već dugo otok Hvar naziva svojim drugim domom. Kako sami kažu, pjevaju o konkretnim problemima svoje generacije, pametnim, ali i glupim forama, najboljim kombinacijama hrane, ljubavi i svom gradu.

Larry Bird dvodnevne ulaznice za treći Mudri Brk Festival u pretprodaji možete pronaći u sustavu Core-event po cijeni od 15 eura iduća dva tjedna ili do rasprodaje. Nakon toga jednodnevna karta će biti 13, a dvodnevna 20 eura.

https://core-event.co/events/mudri-brk-festival-2024-de28

I ove godine, Mudri Brk Festival je ponosni dio Europske festivalske asocijacije (EFFE label) te korisnik Fonda europskih festivala za perspektivne umjetnike

Organizatori su Mudri Brk i Udruga za promicanje kulture "Jelsa", glavni pokrovitelji su TZO Jelsa i Općina Jelsa, a financijski podupire Ministarstvo kulture i medija RH te HDS Zamp.

Slična dešavanja


Jelsa, Hvar dešavanja

Nema više ništa :(