KOVACS (NLD)

Vreme:

petak / 21. jun 2024.

21:00

Mesto:

Kalemegdan

Beograd

Kalemegdan
Slika za KOVACS (NLD)

Poslednja izmena: 19. jun 2024.

Musicology Sessions je i ovog leta domaćin nezaboravnih muzičkih događaja. Nakon rasprodatih koncerata u prolećnom delu sezone, Dhafera Youssefa i portugalske kantautroke MARO stižu nam još tri potpuno različite umetnice u Beograd. Žena koja je spojila fank i slajd tehniku sa čvrstim bluz gruvom i soulful glasom, ovogodišnja srpska predstavnica na Musicology Serijalu, Ana Popović, senzacija holandske muzičke scene, Sharon Kovacs, i belgijska pevačica Selah Sue.

Poznata kao KOVACS i pevačica obrijane glave, Sheron KOVACS će nastupiti 21. juna, dok će veče kasnije, 22. juna biti rezervisano za performans belgijske kantautorke, Selah Sue, pevačice koja je osvojila svetsku scenu svojim prepoznatljivim glasom i autentičnim izrazom. Oba koncerta će se održati na Kalemegdanskoj tvrđavi.

KOVACS je prava soul legenda, koja je publiku privukla pre svega, svojom jedinstvenošću i iskrenim stavom. Inspiraciju je crpela iz muzike velikih legendi poput Betty Davis, Ette James i Tine Turner, a njen talenat je brzo privukao pažnju publike širom sveta. Nakon uspeha njenog prvog EP-a "My Love" i debi albuma "Shades Of Black", koji je bio veliki hit u 36 zemalja, Sharon Kovacs postala je prepoznatljivo ime u svetu muzike.Posetila si Beograd već dva puta kada si nastupala u kultnom BitefArtCafe klubu. Ovoga puta je lokacija čuvena Kalemegdanska tvrđava. Kako se osećaš povodom povratka u Beograd?

Stvarno volim vaš grad. Mislim da je vrlo lep. Bila sam u Beogradu, u BitefArtCafe klubu već dva puta, ali nikada nisam bila na ovoj lokaciji, pa sam jako uzbuđena zbog toga. Ikonični Kalemegdan. Upravo ga gledam. Prelep je. Izgleda kao neka vrsta dvorca. Divno. Uzbuđena sam. To je kao gradski park, ali izgleda kao stari dvorac ili nešto slično. Zaista je prelepo. Radujem se.

Šta možemo da očekujemo od live nastupa na Kalemegdanu i šta bi poručila beogradskoj publici?

Jako se radujem što ću vas sve ponovo videti. Uvek dajem sve od sebe, a ovaj put ću predstaviti i neke nove članove benda i zbog toga sam jako uzbuđena. Svaki nastup je jedinstven, tako da ne mogu tačno predvideti kakav će biti ovaj put, ali mogu reći da sa nestrpljenjem isčekujem koncert na Kalemegdanu. Jedva čekam da se ponovo vidimo, dobro provedemo i da beogradskoj publici pružim svu svoju ljubav. Vidimo se uskoro.

Slična dešavanja