Insektum ili postoje insekti koji plešu

Vreme:

sreda / 22. maj 2024.

19:00

Mesto:

Bitef TEATAR

Beograd

Bitef TEATAR
Slika za Insektum ili postoje insekti koji plešu

Poslednja izmena: 13. maj 2024.

Koja je cena traženja uspeha? 

Reč selektora

Da li je ovo kraj ili početak? Gledajući ovu predstavu spoznajemo činjenicu da se stalno susrećemo sa uspesima i neuspesima, ali i da je neuspeh jednako važan kao i uspeh, ako oni uopšte postoje. Ili se to jednostavno zove - život?

Reč reditelja

Dimitris je glumac koji se bliži kraju studija pozorišta ili novom početku. Mikos je takođe imao san koji je ostvario - njegov luksuzni toalet. Ali šta se dešava nakon što postigneš sve? Za čim žudeti? Dimitris i Mikos koegzistiraju vezani za konopac za penjanje, deleći potrebu za razgovorom. Ništa te ne može naterati da stojiš u visini očiju osim stopala i možda svog srca. Onda ti je, međutim, potreban konopac koji će te držati u onim trenucima kada tvoja stopala ne mogu da nastave. To ne znači da nećeš pasti - pad je ipak blagoslov: gledaš sebe odozdo, kao kad si bio malo dete.

Dramaturgova napomena

Život u luksuzu. Sreća. Ograničenja. Postoji li nešto kao samospoznaja? Ako da, šta je to? Šta da radi čovek, kad u svemu uspe? Dimitris piše svoju tezu, a Mikos prelistava svoj životni dnevnik tražeći nešto. On ne zna šta traži, ali opet niko ne zna dok mu se nešto ne donese. Mikos nailazi na svoj posao, svoj dom, svog partnera i prestaje da se pita „koliko vredi ova stvar koja se zove život”. Ovo pitanje je pokrenulo scenski pristup koji pokušava da razmrsi konopac koji povezuje ove ljude - konopac za penjanje koji sputava i glumca i karaktera i nameće komunikaciju, dok istovremeno proširuje postojeći jaz između njih.

Ulaz slobodan.

Slična dešavanja


Bitef TEATAR dešavanja

Nema više ništa :(