Festival PRIČA 2024

Vreme:

14–15. jun 2024.

Mesto:

Želovo igralište

Čačak

Želovo igralište
Slika za Festival PRIČA 2024

Poslednja izmena: 13. jun 2024.

Mascom bendovi na festivalu Priča u Čačku

Rokenrol i pank festival Priča održava se deveti put u gradu sa bogatom rok reputacijom. Svojim respektabilnim katalogom rok izdanja i bendovima sa kojima sarađuje naša kuća će biti sastavni deo ovogodišnje Priče u Čačku.

Festival traje dva dana,14. i 15. juna, na „Želovo“ igralištu.

Priču će otvoriti nastup legendarnog benda Love Hunters. On je prošle godine objavio povratnički album „Mother Mono Father Demo“ koji je vratio ovaj novosadski sastav u fokus rokenrol publike. Album su predstavili na fantastičnom koncertu u krajem prošle godine u Zappa Bazi. Koncertnu letnju turneju Love Hunters nastavlja upravo nastupom na festivalu Priča – prvi put pred čačanskom publikom.

U nastavku će svirati beogradski pank pioniri bend Crna lista. Njihov debitantski album ne prestaje da fascinira poštovaoce pank nasleđa sa ovih prostora. Crnu listu čine nekadašnji članovi kultnih beogradskih sastava Bezobrazno zeleno, Urbana gerila, Defektno efektni i TV Moroni.

Drugi festivalski dan biće u znaku nekoliko naših bendova. Bend Six Pack obeležava trideset godina postojanja a dobar deo njihove diskografije je prošle godine remaserovan i reizdat na vinilu. U Čačku će staviti akcenat upravo na albume „Pretnja i molitva“, „Minut ćutanja“ i „Epicentar“.

Ritam Nereda će da učini drugo festivalsko veče zaista posebnim. Tokom izuzetne saradnje sa ovim bendom naša kuća je na vinilu reizdala nekoliko legendarnih albuma „Nikog nema“ i „Breaking“ kao i potpuno aktuelni album „Novo doba“ kojim je Ritam Nereda započeo sa ispisivanjem novog poglavlja. Nedavno smo reizdali koncerni album „Pogo“. Upravo na talasu tog nezaboravnog lajv snimka Ritam Nereda dolazi u Čačak da otpeva neke od svojih kultnih pesama „Put beznađa“, „Crno je sve“, „Hiljade“, „Buldožer“.

Photo: Marko Ristić

Flajer za Festival PRIČA 2024

Flajer za Festival PRIČA 2024

Slična dešavanja


Želovo igralište dešavanja

Nema više ništa :(