Eternal Flame Metal Fest 2024

Vreme:

12–13. april 2024.

20:00

Mesto:

Dom mladih Skenderija

Sarajevo

Dom mladih Skenderija
Slika za Eternal Flame Metal Fest 2024

Poslednja izmena: 12. apr 2024.

Nakon deset godina Sarajevu se vraća stari sjaj jednog od regionalnih središta heavy metal muzike, kada će, u dva aprilska dana, fanovi metal muzike moći uživati u izvedbama sjajnih stranih, regionalnih, ali i domaćih bendova, a sve u organizaciji mladog udruženja za promociju alternativne kulture “Primarch”.

Sarajevski “Yu Heavy Metal Festival” iz 1980ih godina, kada je, u kultnom Domu mladih, organizator bio pokojni Želimir Altarac Čičak, i dan danas, među starijim ljubiteljima tog muzičkog izražaja, stoji kao sinonim za veliki događaj te vrste. Dvadesetak godina u budućnost, sjajna ekipa iz “Sarajevo Metal Fest Promotions” vraća velike heavy metal festivale u glavni grad BiH, kada Sarajevo pohode veličine kao što su Exodus i Misery Index. Nažalost, smjenom generacija, Sarajevo je na deset godina ostalo bez većih festivala heavy metal muzike, da bi prošle godine, nakon dva uspješna lokalna festivala, ekipa iz “Primarch” preuzela na sebe odgovornost i težak zadatak da vrati Šeher na evropsku heavy metal mapu.

Festival koji se do sada dva puta održao u bivšem klubu Johnny (izdanje za 2020. je otkazano zbog pandemije Covid-a), napokon je dobio svoje ime i od sada, i, kako se nadaju organizatori, mnogo godina u budućnosti nosit će naziv "Eternal Flame Fest".

Ta dva proljetna dana, 12. i 13. aprila, u sarajevskom Domu mladih, za heavy metalce i ljubitelje gitarske muzike generalno, nastupit će čak 12 metal bendova (po šest oba dana), gotovo pa svih podžanrova te muzike, tako da, kako poručuju organizatori, vrhunska zabava je zagarantovana.

“Dom mladih smo odabrali zbog poveznice sa Yu Heavy Metal Festivalom, a i zbog činjenice da je to najbolji prostor u gradu za događaj te vrste, koliko zbog samog prostora i mogućnosti koje on pruža, toliko i zbog lokacije”, kažu iz Primarcha.

Pored Primarcha u realizaciji Eternal Flame Festivala učestvuju Centar Skenderija i Sarajevo Disk, a za online prodaju karata zadužen je servis

https://www.facebook.com/infest.serbia

Sve to za samo 40 KM (20 €)! Karte su u prodaji u poslovnici Sarajevo Diska u Privrednom gradu Skenderija i putem servisa Kupikartu.ba.

https://www.kupikartu.ba/.../eternal-flame-metal-fest...

Karte će na dan festivala biti 50 KM, tako da je bolje da požurite sa kupovinom! Za goste van BiH organizovan je specijalan “Metal Fest Paket” u kojem je za 50 € uz kartu uključen i smještaj u centru grada za dvije noći festivala!

https://www.facebook.com/events/700813708549852

Slična dešavanja


Dom mladih Skenderija dešavanja

Nema više ništa :(