Džeztvrtak: NS Jazz Collective

Vreme:

četvrtak / 11. jul 2024.

21:00

Slika za Džeztvrtak: NS Jazz Collective

Poslednja izmena: 6. jul 2024.

PRVI DžEZTVRTAK U NOVOM SADU!
Velika sala Kulturnog centra
ČETVRTAK, 11. jul 2024. u 20.00 časova

U okviru Novosadskog džez festivala od ove godine započinjemo novu tradiciju! Džeztvrtak je dan džeza, dan mladih bendova i programa posvećenih džez muzici. Prvi u nizu nastupiće novosadski sastav NS JAZZ COLLECTIVE. Publika će imati priliku da uživa u džez standardima koje će naši umetnici doneti na originalan i nesvakidašnji način.

NS JAZZ COLLECTIVE je projekat džez umetnika okupljenih s idejom da na jedan nov, svež ali i tradicionalni način izvođenja doprinesu podizanju samog kvaliteta pomalo uspavane novosadske džez scene, koja je kroz svoju celokupnu muzičku istoriju bila rasadnik talenata, ideja i muzičkih projekata svake vrste.

Program koncerta je mešovit ali sačinjen od vrlo atraktivnih i poznatih numera iz period hard bapa i džez fjužna, ali i nekih originalnih kompozicija samih izvođača.

Sastav čine :

Aleksandar Uzelac, klavir
Trenutno je nastavnik klavira u Muzičkoj školi „Isidor Bajić”. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu a Master džez studije klavira završio na prestižnom univerzitetu Mc Gill u Kanadi. Tokom studija je sarađivao sa brojnim džez kompozitorima i muzičarima kao što su John-Edward Hollenbeck, Kevin Dean, Joe Sullivan, Christine Jensen. Svoj prvi autorski solo klavirski album pod nazivom Absurdia izdao je ove godine.

Nemanja Zlatarev, trombon
Rođen je u Novom Sadu 1985. Master studije džez trombona, odseka Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu završio je 2017. godine u klasi Matjaža Mikuletića. Trombonista je i solista Big benda Radio-televizije Srbije od 2013. Sarađivao je s imenima poput Duška Gojkovića, Stjepka Guta, Džona Fedčoka, Gregori Hatčinsona, Nilsa Vograma, Bobija Šua, Jana Van Duikerena i mnogim drugim. Deo je i Beogradskog Diksilend orkestra, jedinog orkestra ove vrste u ovom delu Evrope. Ima dva izdata autorska albuma sa sastavom CoalitionGroup – For the first time 2015. i Superimposed 2019. godine. Kao trombonista sudijski je sarađivao na albumima Vladimira Maričića, Duška Gojkovića, Samjuela Blazera, Vladimira Nikolova i Frančeska Santučija.

Ljubomir Turajlija, tenor saksofon
Rođen 1992. u Novom Sadu. Osnovne džez studije završava na Amsterdamskom konzervatorijumu u klasi Ferdinanda Povela. Master studije završava na džez odseku FMU u klasi Luke Ignjatovića. Od 2018. je deo Big benda Radio-televizijr Srbije, u čijem sastavu nastupa sa mnogim domaćim i svetskim imenima džez scene.

Aljoša Zakić, truba
Najmlađi deo ovog sastava, rođen u Novom Sadu 2001. godine. Trenutno na završim studijama trube u klasi Novaka Mijovića na džez odseku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Od 2023. godine je deo trubačke sekcije Big benda RTS.

David Gegić, kontrabas
Bas gitarista i kontrabasista, do sada sarađivao sa brojnim sastavima među kojima su Ming, Bojan Cvetković kvartet, Gorica & Grooveheadz, sa kojima je izdao nekoliko albuma. Diplomirao na odseku za Džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Kao sajdmen svirao i sarađivao sa brojnim muzičarima, neki od njih su: Maks Kočetov, Luka Ignjatović, Enriko Zanisi, Miodrag Maljoković, Bojana Stamenov, Ivana Peters, Dario Janošević, Ana Stanić i drugi. Imao je priliku nekoliko puta da nastupa na festivalu Be Here and There koji organizuju srpski studenti i alumniji američkog koledža Berkli. Bio je deo ekipe mjuzikla „Pećina” Ivana Ilića, kao i interatktivne predstave In his Mind.

Petra Leona Matiša, vokal
Rođena 1991. godine u Subotici. Završila master studije džez pevanja na Odseku za džez Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu 2017. godine u klasi Vesne Petković, kojoj je bila i saradnik u nastavi pevanja. Od istaknutih nastupa izdvajaju se nastupi u različitim sastavima i ansamblima na džez festivalima u Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Pančevu i Nišu. Pored izvođackog muzičkog rada bavi se i novinarskim i autorskim radom pri Radio-televiziji Vojvodine u čijoj produkciji uređuje emisije kao što su Randevu sa muzikom , Džez sat, Bon…ton i Džezologija.

Nenad Kojić, kompozitor, inženjer zvuka, muzičar
Rođen u Novom Sadu 19. januara 1985. Po završetku osnovne muzičke škole za klavir počinje s istraživanjem muzike, bubnjeva i udaraljki. Bubnjarsku karijeru započeo je sa nepunih 18 godina. Berkllee summer school proglašava ga najboljim bubnjarem letnje škole u Peruđi 2005. Nastupao sa: Marko Pinataro, Matilda Leko, Zvonimir Tot, Jelena Jovović, Dortmund Big bend (dirigent Uve Plat), Uve Plat, Gete institut Big bend (dirigent Peter Herbolzmejer), Peruđa-Berkli ansambl, Sanja Marković, Miša Blam, Maks Kočetov, Majamisti trio, Igor Molnar Kvartet, Akos Laki i mnogi drugi. Komponuje i svira muziku za film i predstave. Profesor bubnjeva i udaraljki u KC „Sklonište” od 2013. Član umetničkog saveta Novosadskog džez festivala od 2020.

Ulaz je slobodan!
Dobro došli!

Slična dešavanja


Kulturni centar Novog Sada - KCNS dešavanja