D.I.Y. Strip Fest

Vreme:

subota / 20. apr 2024.

11:00

Mesto:

UK Parobrod

Beograd

UK Parobrod
Slika za D.I.Y. Strip Fest

Poslednja izmena: 26. apr 2024.

D.I.Y. Strip Fest" održaće se 20. aprila, od 11 do 19 časova, u Parobrodu. Ovaj bazar slavi domaći nezavisni strip i pruža posetiocima priliku da se upoznaju s kreativnošću mladih talenata naše strip scene.

Cilj ovog događaja je da se istakne bogatstvo i kreativnost domaćih strip autora, te uspostavi bliska veza između autora i čitalaca koji do sada nisu imali priliku da se sretnu. Posetioci će moći lično da upoznaju autore, razgovaraju s njima i pruže im podršku u vidu donacija, za koje će dobiti u zamenu neka od njihovih strip izdanja, fanzine i druge proizvode. Ovakva vrsta podrške predstavlja neizmernu motivaciju za mlade autore da istraju u svom radu i poboljšaju stanje na domaćoj strip sceni, kako za autore, tako i za čitaoce.

Na "D.I.Y. Strip Fest-u" će posetioce dočekati strip autori: Bastard The Bear, Bojan Zavišin, Boris Stanić, Ilija Jakovljević - EL JAKK, Miloš Tadić, Nađa Tiodorović, Olga Mihailović, Uroš Milinčić i udruženje Stripotetke – Danica Jevđović, Jana Adamović i Biljana Mihajlović - Bundevica. Izlagači će predstaviti svoja pojedinačna strip izdanja, fanzine i printove, pružajući posetiocima priliku da otkriju nove talente i istraže raznolikost naše nezavisne, nepravedno zapostavljene scene. Strip autorima će se pridružiti i prijatelji sa proizvodima ručne radinosti - Ana Ciglar i Ana Trifunović - ANKO.

Takođe, biće predstavljen i jedinstveni strip fanzin, "Muke naše autorske", koji je plod saradnje autora: Ana Milojković Omi, Bojan Zavišin, Boris Stanić, Dragana Radanović, Filip Stanković, Ilija Jakovljević - EL JAKK, Ivana Havran, Jelena Pavlović, Marta Todorović, Nađa Tiodorović, Olga Mihailović i Samael "Soki" Belić. Ovaj fanzin donosi kratke stripove inspirisane problemima s kojima se autori suočavaju u svakodnevnom životu, pružajući čitaocima jedinstven pogled iza kulisa "Devete umetnosti".

"D.I.Y. Strip Fest" je prilika da podržite domaću strip scenu, upoznate autore i uživate u raznolikosti domaćeg nezavisnog stripa, a organizatori se nadaju da će ovaj događaj takođe inspirisati buduće autore da stvaraju nove stripove i tako obogate našu scenu.

Ovaj događaj podržavaju udruženje “Stripotetke” i agencija KomunikArt iz Pančeva.

Dobrodošli!

Slična dešavanja


UK Parobrod dešavanja