Cradle of Filth (UK)

Vreme:

nedelja / 28. jul 2024.

21:00

Mesto:

Bašta KST

Beograd

Bašta KST
Slika za Cradle of Filth (UK)

Poslednja izmena: 14. jun 2024.

Legende ekstremnog metala Cradle of Filth vraćaju se u Beograd nakon dugih 15 godina! U notese i pametne telefone treba upisati 28. jul, a mesto održavanja ove mnogo nezgodne manifestacije je Bašta KST-a. Early bird ulanice već su rasprodate, cena ulaznice u pretprodaji je 3600 dinara i može da se kupi putem Gistix-a.

Cradle of Filth je nastao u engleskom gradu Suffolku 1991. godine. Rane dane je u nekoj meri obeležio zvuk crnog metala, međutim s vremenom su u svoj muzički izraz dodali uticaje gothica i sympha pa kako to već biva kad se pristupa vrlo eklektično - stavi se u fioku “ekstremni metal”. Istini za volju ni sami članovi benda, a posebno osnivač Dani Filth nisu baš bili naročito odlučni po tom pitanju tokom cele karijere. Cradle of Filth svoju inspiraciju je oduvek crpio iz gotičke literature, poezije, mitologije i horor filmova. Bend je oduvijek privlačio ponešto kontroverze oko sebe, dok roditelji i rodbina nisu bili nužno najsretniji ako ste nosili COF majice tamo sredinom 00-ih što je jedan značajan broj metalaca tad činio. Tri godine nakon osnivanja izdaju kultni The Principle of Evil Made Flesh, kojeg je časopis Metal Hammer svrstao u “top 10 najznačajnijih black metal albuma u zadnjih 20 godina.”. Četiri godine kasnije izdaju verovatno svoje najpoznatije izdanje, “Cruelty and The Beast”, konceptualni album koji je posvećen mađarskoj baronici dosta nezgodnog karaktera, Báthori Erzsébet. Bend uskoro dolazi na vrhunac popularnosti, redovno izazivaju kontroverze širom sveta, BBC radi dokumentarac o njima, Dani Filth ima glavnu ulogu u filmu “Cradle of Fear”…

Dosad su izdali 13 albuma, a poslednji od njih je “Existence is Futile” koji je jako dobro prihvaćen i od kritike, kao i globalnih fanova pa će se ponešto s tog izdanja moći čuti i ovom prilikom u Beogradu.
Članovi benda su: Dani Filth – vokal, Donny Burbage – gitara, Ashok – gitara, Daniel Firth - bas, Martin Skaroupka - bubnjevi, Zoe Marie Federoff - live vokal i klavijature.

Dan ranije Cradle of Filth će nastupiti u Zagrebu, takođe u organizaciji Hangtime Agencyja.

FB: https://web.facebook.com/cradleoffilth
YT: 

SP: 
https://open.spotify.com/artist/0NTSMFFapnyZfvmCwzcYPd
IG: 
https://www.instagram.com/cradleoffilth/

Fb event: https://www.facebook.com/events/914627826920744

Flajer za Cradle of Filth (UK)

Flajer za Cradle of Filth (UK)

Slična dešavanja


Bašta KST dešavanja