Central Dance Event 2024

Vreme:

31. dec – 1. jan 2024.

22:00

Mesto:

Hangar Luka Beograd

Beograd

Hangar Luka Beograd
Slika za Central Dance Event 2024

Poslednja izmena: 12. apr 2024.

Felix da Housecat, Anfisa Letyago, Darren Emerson i Ida Engberg predvode Central Dance Event  

Zvezde globalne elektronske scene, Felix da Housecat, Anfisa Letyago, Darren Emerson, Ida Engberg i Timo Maas stižu u Glavni hangar Luke Beograd na Central Dance Event novogodišnji spektakl, koji će biti održan 31. decembra i 1. januara. Dvodnevni novogodišnji festival elektronske muzike tradicionalno će obeležiti vrhunac zimske klupske sezone u Beogradu.

Prvi, veoma ograničen kontingent regularnih komplet ulaznica je u prodaji po ceni od 3.990 dinara, dok se VIP komplet ulaznica može kupiti po promo ceni od 5.490 dinara. Pojedinačne ulaznice za novogodišnju žurku koštaju 2.290 i 2.990 dinara, dok za reprizu Nove godine treba izdvojiti 1.990 i 2.790 dinara. Prvi kontingent ulaznica po promo ceni dostupan je putem “, „ “, „ “, „ “, „ “. Sarađivao je sa mnogim poznatim izvođačima, uključujući P. Diddy-ja, Jamesa Murphy-ja (LCD Soundsystem), Miss Kittin i Lee 'Scratch' Perry-ja, a nakon meteorskog uspeha albuma „Kittenz and thee Glitz“, Felix da Housecat je postao jedan od najtraženijih remiksera i producenata na planeti, te je radio remikse za svetske zvezde kao što su Nina Simone, Marilyn Manson, Madonna, Kylie Minogue, Britney Spears, Pet Shop Boys, Garbage, The Chemical Brothers, New Order, Diana Ross i mnogi drugi.

Felix Da Housecat - Silver Screen (Shower Scene)
 

U Beograd se za Novu godinu vraća i legendarni producent i DJ Darren Emerson, jedna je od najuticajnijih figura na elektronskoj muzičkoj sceni , koji je u samom srcu industrije više od 30 godina. Proveo je čitavu deceniju u kultnom elektronskom sastavu Underworld, nakog čega je nastavio da pomera granice solo karijerom. Emerson je producirao albume i singlove koji su imali platinaste tiraže, prvo sa Underworldom i pesmom „Born Slippy“ koja je obišla svet kao soundtrack filma „Trainspotting“, prodata je u više od milion primeraka i postala je rejv himna, a zatim i sa nekim od najuspešnijih DJ mikseva svih vremena za Global Underground, Cream i Underwater. Sarađivao je sa umetnicima kao što su Depeche Mode, Bjork, The Chemical Brothers, Massive Attack, Fatboy Slim i Sasha, a izdanja sa njegovog lejbla Underwater našla su se na samom vrhu UK top lista.

3D: DANNY HOWELLS b2b DAVE SEAMAN b2b DARREN EMERSON in The Lab LA  

Muzički vizionar Timo Maas dva puta je nominovan za Grammy nagradu, imao je petnaestogodišnju rezidenturu na Circoloco žurkama u DC10 na Ibici , objavio je tri albuma, devet mikseva, i bezbroj singlova i remiksa za neke od najvećih umetnika na svetu, uključujući Depeche Mode, Neneh Cherry, Madonnu, Roisin Murphy, Kelis, Moby-ja, Placebo, Paula McCartney-ja. Stvorio svaku nijansu elektronske muzike, od čuvenih remiksa Azzido Da Bassa („Doom’s Night“) i Depeche Mode („Enjoy the Silence“ i „Personal Jesus“), avangardnih prerada afro-peruanske grupe Novalima i indonežanskog ženskog hevi metal benda Voice of Baceprot, do saradnje sa pop velikanima.  

Na reprizu Nove godine stižu globalne techno zvezde – Anfisa Letyago i Ida Engberg

Anfisa Letyago vraća se na DJ pult Central Dance Eventa za reprizu Nove godine! Anfisa se veoma brzo istakla kao jedno od vodećih techno imena nove generacije . Nastupa kao hedlajnerka velikih internacionalnih festivala i događaja kao što su Ultra, Tomorrowland, Parklife, Rakastella, Sonar, Printworks. Prelomni momenat u njenoj karijeri bila je podrška Carla Coxa i izdanje na njegovom lejblu Intec. Pre dve godine osnovala je svoju izdavačku kuću N:S:DA, objavivši dva EP-ja „Listen“ i „Nisida“, koje su kasnije remiksovali producenti poput Chrisa Liebinga, Calibera, Seinfelda, Rusha, Michaela Mayera, Adiel i Tennisa, a njene trake poput „Rosso Profondo“, „Haze“ „Danza“, „Go“ i „Ray of Solar“ osvojila su klupsku publiku i podijume širom sveta.

Anfisa Letyago at Saluting Battery, in Malta for Cercle
 

Njoj se pridružuje Ida Engberg , švedska DJ-ica, producentkinja i aktivistkinja. Njen prvi singl „Disco Volante“ odmah je privukao pažnju evropske muzičke scene i lansirao internacionalnu karijeru ove planetarno popularne izvođačice. Od tada objavljuje muziku za neke od najvećih izdavačkih kuća u industriji, uključujući Drumcode, Crosstown Rebels i Truesoul, a njen stil je hipnotički techno s dubokim, trippy zvukovima i melodičnim tonovima. Idina karijera odvela ju je na neke od najpoznatijih pozornica na svetu, uključujući Tomorrowland i Coachellu i Exit Festival, kao i u najbolje klubove na ibici – Amnesia, Pacha, DC10 i Privilege.

Awakenings ADE 2021- Ida Engberg

Flajer za Central Dance Event 2024

Flajer za Central Dance Event 2024

Slična dešavanja


Hangar Luka Beograd dešavanja