BPM 2024: Tribute to SAUL LEITER Early color

Vreme:

24. apr – 8. maj 2024.

Otvaranje u 19:00

Slika za BPM 2024: Tribute to SAUL LEITER Early color

Poslednja izmena: 26. apr 2024.

Dobrodošli u eterično carstvo boja, svetlosti i narativnih šapata uhvaćenih kroz objektiv savremenih vizionara. U čast pionirskog duha Saula Lejtera, čije je istraživanje rane fotografije u boji revolucionarno promenilo medij, sa ponosom predstavljamo međunarodnu grupnu izložbu u okviru Beogradske nedelje foto knjige 2024.

“Omaž Saulu Lejteru, Rana boja“ poziva Vas na impresivno putovanje kroz kaleidoskopske pejzaže ljudskih emocija, urbane samoće i prolaznih trenutaka zamrznutih u vremenu. Inspirisana Leiterovom kultnom knjigom „Rana boja“, ova izložba ujedinjuje talente devet različitih fotografa iz celog sveta, od kojih svaki nudi jedinstvenu perspektivu na igre boje, kompozicije i suštine postojanja.

Oslanjajući se na Leiterovu majstorsku upotrebu apstrakcije, dvosmislenosti i slučajne lepote, ovi savremeni umetnici koriste moć vizuelnog medija da tkaju zamršene naracije koje prevazilaze uobičajene. Od živahnih ulica užurbanih metropola do tihog šapata prirode, njihove fotografije služe kao prozori u alternativne stvarnosti, pozivajući gledaoce da se izgube u očaravajućem plesu nijansi i senki.

Kroz odabrani izbor slika, izložba „Omaž Saulu Lejteru, Rana boja“ slavi bezvremensku privlačnost fotografije kao medija za introspekciju, povezivanje i kolektivno pripovedanje. Pozivamo Vas da se upustite u vizuelnu odiseju koja prevazilazi granice, kulture i generacije, osvetljavajući univerzalni jezik ljudskog iskustva.

Pridružite nam se dok istražujemo odjeke prošlosti, nijanse sadašnjosti i beskonačne mogućnosti budućnosti, sve uhvaćeno u nežni zagrljaj rane fotografije u boji.

Devet fotografa koji su deo izložbe su:

Aron Reies
Alek Fokin
Kristofor Vrsalović
Katarina Trifunović
Kiril Osipov
Rebeka Uliczka
Sam L Strit
Teo Belafonte
Zeinep Aita

Slična dešavanja


Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade dešavanja

Nema više ništa :(