BPM 2024: Beogradska nedelja foto knjige 2024

Vreme:

21–28. april 2024.

Otvaranje u 12:00

Slika za BPM 2024: Beogradska nedelja foto knjige 2024

Poslednja izmena: 26. apr 2024.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na drugo izdanje Beogradske nedelje foto knjige, jednonedeljnog događaja, od 21. do 28.aprila 2024.godine,  u potpunosti posvećenog foto knjizi.

Beogradska nedelja foto knjige je sastavni deo Beogradskog meseca fotografije osnovanog 2016. godine sa idejom promocije i podrške fotografije.

Kao i pre dve godine, u okviru Beogradske nedelje foto knjige biće predstavljene izložbe zasnovane na foto knjigama, konferencije, prezentacije knjiga, pregledi portfolija i za kraj, foto bazar.

U skladu sa našom posvećenošću i željom da fotografija bude dostupna svima svi naši događaji će biti otvoreni za javnost i besplatni.

Manifestaciju otvaramo u nedelju, 21. aprila 17 časova izložbom kojom odajemo počast knjizi "Early color“, fotografa Saula Lejtera. Izložba će biti u sobi 147 Radisson Collection Hotel, Old Mill.

U UK Parobrod održaće se prezentacija foto knjiga 10  fotografa i to u ponedeljak, 22.aprila, od 17 do 19 časova i u utorak, 23. aprila, od 14 do 16 časova. U znak zahvalnosti našoj publici, našim posetiocima ponudićemo besplatne foto knjige.

U okviru manifestacije biće prikazane izložbe:
"Povremena ravnoteža“ Marte Ladokine, koju je kustosirala Olga Matvejeva, UK Parobrodu; "Mrtvorođeno“ Kjare Ernandes u Istituto Italiano di Cultura di Belgrado i "Pastinski“ Žozepa Marije de Ljobeta u Instituto Cervantes de
Belgrado.

Ponovo smo u Beograd pozvali različite izdavače kao što su Book [emnbodiment] Lab, Ediciones Posibles, FotoHof i Yogurt.

Nakon, uspešnog pregleda portfolija pre dve godine, i ovaj put smo okupili tim od 5 stručnjaka iz oblasti fotografije koji će pregledati prijave fotografa pristigle iz Srbije ali i različitih delova Evrope.

Beogradski mesec fotografije - Nedelju foto knjige zaključićemo narednog vikenda, jedinstvenim Bazarom foto knjiga, koji nudi mogućnost kupovine knjiga  nedostupnih u Srbiji. Kao i pre dve godine, bazar će biti održan u prostoru Koska Bar na Dorćol Platzu, u subotu, 27. aprila, od 12 do 17 časova, kao i u nedelju 28. aprila, od 12 do 16 časova.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i uživati u novom iskustvu!

Više informacija o događaju možete pronaći na stranici

www.belgradephotomonth.org
https://www.instagram.com/belgradephotomonth/
https://www.facebook.com/BGDphotomonth/about

Flajer za BPM 2024: Beogradska nedelja foto knjige 2024

Flajer za BPM 2024: Beogradska nedelja foto knjige 2024

Slična dešavanja