Asymmetry Fest

Vreme:

subota / 11. maj 2024.

21:00

Slika za Asymmetry Fest

Poslednja izmena: 30. apr 2024.

Prvi po redu Asymmetry Fest u Nišu održaće se 11.05. u O2/Oxygen Event Klubu.

Line up:

SENSHI (SRB):

Senshi je srpski ragga metal bend koji postoji od 2017. Ono što Senshi čini specifičnim osim muzike je činjenica da su popularniji u Japanu nego u Srbiji. Bend je sa prvom pesmom i spotom Musical Warriors postao viralan u Japanu i na krilima te viralnosti otišao na prvu japansku turneju 2018. na kojoj su promovisali album prvenac Senshi No Seishin. Turneja je trajala dve nedelje i pokrila je koncerte u Nagoji, Osaki, Kjotu, Sendaju I Tokiju. Na albumu "Senshi No Seishin" su gostovali razni japanski izvođači. U međuvremenu, snimili su još šest spotova za pesme: Righteous Fighter, Jump Up, Right Now, Digital Overload, Red Alert, Senshi No Seishin. Pošto je turneja u Japanu bila izuzetno uspešna, momci su se spremali da utvrde gradivo početkom 2020. I onda se desilo šta se desilo u svetu i Senshi prelazi u koncertnu hibernaciju

Bend nije gubio vreme čekajući da korona prođe i spremao je drugi album, kako bi spremni dočekali ponovno otvaranje granica i reaktivaciju koncerata širom sveta. Prva tri singla (Rise Again, Chaos In My Soul, Evil In Dem Eyes) objavljuju u jeku korone 2020. Tri godine kasnije, Senshi objavljuje album "Rise Again", praćen video singlom za pesmu "Run Dem Over". I na ovom albumu, kao i na prvom, prisutni su mnogi gostujući umetnici iz Japana, poput Rija Kinošite iz benda Crystal Lake i Kajta iz benda Paledusk. U maju 2023. odlaze na drugu turneju u Japan, ovaj put duplo kraću. Svirke u Osaki, Nagoji i Tokiju obeležile su ovu turneju i deo atmosfere sa tokijske svirke možete videti na njihovom video singlu "Memories". Bend je od osnivanja menjao postavu nekoliko puta, gde je jedina konstanta ostao osnivač i pevač Adam Rakić. Trenutnu postavu čine Pavle Kirćanski na gitari, Branislav Pantić na basu i Nebojša Durmanović za bubnjevima. Posle poslednje turneje u Japanu bend postaje aktivan i na domaćoj sceni.


DEADSCAPE (BG):

Deadscape je šestočlani melodic death metal bend iz Sofije, Bugarska. Iako su bend krajem 2015. godine osnovali lead gitarista Ivan Bratoev i basista/clean vokal Aleksandar Trifonov, pravi rad počeo je 2019. godine, nakon što su u postavu dodali bubnjara Ivana Koleva, ritam gitaristkinju Ani Dimitrovu i harsh vokalistkinju Mirelu Kanevu. Od tada je Deadscape aktivan deo lokalne scene, deleći binu sa brojnim bugarskim metal grupama. Crpeći inspiraciju uglavnom iz skandinavske melodic death metal scene i bendova kao što su Insomnium, In Flames, Before The Dawn, Dark Tranquillity, bend je 2020. godine objavio demo EP od 4 pesme u sopstvenoj produkciji, a kasnije, 14. januara 2022. njihov debi album „Of The Deepest Shade”, koji je miksovao i masterirao svetski poznati producent Dan Swanö. Od objavljivanja albuma, Deadscape je imao brojne koncerte, uključujući nastupe na najvećim metal festivalima u Bugarskoj, i izabran je kao predgrupa za bendove kao što su Draconian, Fleshgod Apocalypse, Omnium Gatherum, Kataklysm, Soilwork, Bullet For My Valentine, Blind Channel , Sirenia. Edgar Monreal se pridružio 2023. kao klavijaturista/drugi clean vokal.


ULAZ 20:00

Ulaznice u pretprodaji u Clock Travel agenciji po ceni od 800 dinara.
Na dan koncerta, u klubu, po ceni od 1000 dinara.

Slična dešavanja